Op school leer je lezen, bij Cinema Oostereiland leer je kijken.

Ontdek samen met je leerlingen de schoonheid, de kracht en de magie van film. Film opent je ogen naar een andere wereld. Naast het verbreden van je horizon, stimuleert film het vermogen om je in anderen te verplaatsen. Laat je leerlingen leren en genieten in onze filmzaal.

Zie je op onze website een film die je met je leerlingen wilt zien? Welkom.
Je kunt met je klas komen of een aantal klassen. Onze zalen tellen 39, 56 en 110 stoelen. We denken graag met je mee over de filmkeuze. Ons enthousiaste team ontvangt je leerlingen al bij de brug. En een bezoek aan de voormalige gevangenis op het eiland bij de historische haven is voor veel leerlingen zonder overdrijven op zich al een bijzondere ervaring.

Heb je een interessante film gezien? Wil je met ons overleggen? Stuur een mail naar info@cinemaoostereiland.nl en we nemen contact met je op.

Film in de klas

‘Film in de klas’  is een selectie Nederlandse films voor het basis- en voortgezet onderwijs, aansluitend bij de belevingswereld van leerlingen. De films kunnen worden gebruikt om leerlingen bewust te leren kijken.

Scroll ook eens langs dit aanbod www.moviesthatmatter.nl / www.moviezone.nl

Cinema aan het Water

In het najaar van 2018 zijn we gestart met het project duurzaamheid, met de focus op water en alles wat daar mee te maken heeft. We hebben hiervoor een speciaal educatief aanbod ontwikkeld. Cinema aan het Water zet een combinatie in van beeld en betekenisvol onderwijs met als doel kinderen bewust te maken van hun impact op de wereld en dan met name het water. Zij zijn de toekomst en zullen uiteindelijk zelf keuzes moeten maken hoe om te gaan met onze planeet. Interesse? Klik op een van onze thema’s of neem contact op via educatie@cinemaoostereiland.nl