Vanaf 25 september heeft iedereen vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs nodig om gebruik te kunnen maken van het filmaanbod van Cinema Oostereiland.

Dit betekent dat u naast uw toegangskaartje ook een geldige legitimatie en coronatoegangsbewijs nodig hebt dat omgezet is in een QR-code, digitaal of op papier. Uw coronatoegangsbewijs wordt gescand aan de kassa en uw toegangsticket voor de voorstelling aan de zaal.

Coronatoegangsbewijs
Het coronatoegangsbewijs is een QR-code uit de CoronaCheckApp waarmee u toegang krijgt tot voorstellingen bij Cinema Oostereiland. Het coronatoegangsbewijs is voor iedereen toegankelijk (gevaccineerd en ongevaccineerd) en kan gemaakt worden op basis van een negatieve test uitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona. Een van deze drie bewijzen dient u in de CoronaCheckApp of geprint via CoronaCheck.nl om te zetten in een QR-code. Dan pas heeft u een geldig coronatoegangsbewijs. Het gele boekje of een ander bewijs van vaccinatie geldt niet als coronatoegangsbewijs.

Het coronatoegangsbewijs kunt u als volgt verkrijgen:

  • VACCINATIEBEWIJS – Bewijs van een volledige coronavaccinatie met een vaccin dat door het EMA is goedgekeurd. In Nederland is een vaccinatiebewijs te downloaden in de coronacheck-app of via coronacheck.nl 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd.
  • HERSTELBEWIJS – Bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona wanneer dit ook geregistreerd staat in de coronacheck-app of bij coronacheck.nl. Daar kunt u dan een QR-code ophalen.
  • TESTBEWIJS – Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement. Via testenvoortoegang maakt u een afspraak voor een coronatest bij een aangesloten testlocatie in uw buurt. Ongeveer een uur na uw test ontvang u een bericht met de uitslag waarna u in de coronacheck-app uw QR-code kunt aanmaken.

Op de site van de rijksoverheid vind u het stappenplan om van uw test-, vaccinatie- of herstelbewijs een geldig coronatoegangsbewijs te maken in de vorm van een QR-code, zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/coronabewijs-voor-evenementen.

Of bekijk hier een filmpje waarin alle stappen worden uitgelegd.