THE SISTERS BROTHERS

Zwart-komische western met Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal en John C. Reilly.

Het is 1850 en het Wilde Westen is volledig in de ban van goudkoorts. De beruchte huurmoordenaars en broers Eli en Charlie Sisters krijgen de opdracht om Hermann Kermit Warm op te sporen. Daarbij krijgen ze de hulp van de sluwe Morris. Warm laat zich echter maar moeilijk vangen en wat begon als een routineopdracht, wordt al gauw een erbarmelijke en gevaarlijke tocht naar de andere kant van het land. Maar is Morris eigenlijk wel te vertrouwen en wat is Warm’s geheim dat hem zo waardevol maakt? Meer en meer begint Eli zich af te vragen waar hij in hemelsnaam aan begonnen is. De regie is van Jacques Audiard, Gouden Palm-winnaar met DHEEPAN.

 

 

Films in deze categorie

KLASSIEKER ONCE UPON A TIME IN THE WEST

Once Upon a Time in the West uit 1968 was het sluitstuk van Leone’s ode aan het westerngenre, die onder de benaming spaghettiwestern ongekend populair zou worden. Na drie iconische producties met Clint Eastwood, A Fistful of Dollars; For a Few Dollars More en The Good, the Bad and the Ugly, koos Leone (1929-1989) de Italiaanse filmster Claudia Cardinale als protagonist naast drie doorleefde westernmannen: slechterik Henry Fonda, enigmatische redder in de nood Charles Bronson en Jason Robards als de tough guy. Inzet is de strijd om een stuk grond langs het traject van de spoorbaan. Jill McBain (Cardinale) weigert haar bezit op te geven na de brute moord op haar man en drie kinderen.

De film werd beroemd door de lange openings- en eindsequenties, de score van Ennio Moricone. Wie herkent niet het klagende thema van Bronsons mondharmonica, de extreme close-ups en de langgerekte story-line die naar de climax van het revolverduel leidt. Ook de aandacht voor een vrouw om wie drie mannen cirkelen gaf de film een ander perspectief dan de traditionele Amerikaanse western.

Sergio Leone’s beroemde spaghettiwestern Once Upon a Time in the West is digitaal gerestaureerd, de beelden spetteren weer van het filmdoek, als ware de film net uitgebracht.

Films in deze categorie

Sorry, voor deze special zijn er geen voorstellingen meer.