THE FRENCH DISPATCH

Wes Anderson (THE GRAND BUDAPEST HOTEL) overtreft zichzelf in deze ode aan de journalistiek en Franse cinema.

Wat een stilistisch feest is deze nieuwste komedie van Wes Anderson met een sterrencast om je vingers bij af te likken. De French Dispatch presenteert drie verhalen uit een verzonnen Amerikaans tijdschrift dat in de 20ste eeuw in het fictieve Franse plaatsje Ennui-Sur-Blasé, gemaakt werd.
Het tijdschrift doet erg denken aan het bekende Amerikaanse magazine ‘The New Yorker’. Het eerste verhaal gaat over een moordenaar/kunstenaar (Benicio del Toro) die in de gevangenis naakten maakt van zijn cipier en muze (geweldige rol van Lea Seydoux). In het tweede verhaal staan de studentenrellen centraal. Mooie rol van Timothée Chalamet als studentenleider. En het derde verhaal begint met een ontvoering. Ons advies: geef je gewoon over aan de bizarre, fantasierijke en geweldig mooi vormgegeven wereld van Wes Anderson!

 

Coronatoegangsbewijs
Per zaterdag 25 september heeft u voor uw toegang tot de filmzaal het volgende nodig:

  • Uw E-ticket
  • Uw coronatoegangsbewijs
  • Uw identiteitsbewijs

Dank voor uw medewerking. Voor meer informatie klik hier

Films in deze categorie

LUIZENMOEDER – DE FILM

Juf Ank en de andere welbekende gezichten van basisschool De Klimop zijn terug in hun eerste bioscoopfilm. Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Een nieuwe interim-directeur lijkt wat lucht te geven, maar hij wil vergaande plannen voor digitalisering invoeren  voor de leerlingen. Wanneer de kinderen in opstand komen, bloeit er onverwacht ook nog een nieuwe liefde op. Een film vol humoristische- en herkenbare situaties op- en rondom het schoolplein van Nederlands bekendste basisschool.

 

Coronatoegangsbewijs
Per zaterdag 25 september heeft u voor uw toegang tot de filmzaal het volgende nodig:

  • Uw E-ticket
  • Uw coronatoegangsbewijs
  • Uw identiteitsbewijs

Dank voor uw medewerking. Voor meer informatie klik hier

Films in deze categorie

RUNDFUNK: JACHTERWACHTER

De keihard werkende Wachtopzichter (Yannick van de Velde) runt zonder hulp camping HIVO. De komst van de uitgeleefde ex-wereldster Ronnie Bosboom Jr. (Tom van Kalmthout) lijkt een zegen, maar wanneer hij op de vlucht blijkt voor gevaarlijke criminelen, moet het duo er alles aan doen om de camping te redden. En dat dan allemaal heel grappig.

 

Kaartverkoop bij voorkeur via de website.
Wilt u voor of na de film naar de Brasserie? Reserveer uw tafel via https://brasserie-oostereiland.nl/
Lees hier meer over onze Coronamaatregelen.

 

Films in deze categorie

Deerskin

Georges raakt volledig in de ban van zijn net verworven hertenleren jas die alle andere jassen van iedereen op de hele wereld overbodig maakt.

Met de aanschaf van dit unieke kledingstuk krijgt hij van de vorige eigenaar een kleine camcorder cadeau, waarna Georges zich voordoet als filmmaker. Met hulp van barvrouw Denise, die in haar vrije tijd films monteert, begint hij aan een bizarre missie. Er ontstaat een absurde driehoeksverhouding tussen Georges, Denise en de jas.

De film van rasabsurdist Quentin Dupieux opende dit jaar het programma Quinzaine des Réalisateurs in Cannes.

‘een film waarin je onophoudelijk van de ene
in de andere verbazing tuimelt’ ★★★★ Volkskrant

‘charmante nonsens’ ★★★ NRC

Films in deze categorie

NOTTI MAGICHE

Een nostalgische ode aan de magische wereld van Italiaanse klassiekers.

Rome, 1990. Op de avond dat Argentinië thuisland Italië uitschakelt in de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal, wordt het lichaam van filmproducent Leandro Saponaro opgevist uit de Tiber. De belangrijkste verdachten zijn Antonino, Luciano en Eugenia: drie jonge scenaristen die in Rome zijn voor een prestigieuze prijsuitreiking. De bitterzoete komedie van gerenommeerd regisseur Paolo Virzì (THE LEISURE SEEKER, LA PAZZA GIOIA) speelt zich af in de laatste gloriedagen van de Italiaanse cinema. Maar is tegelijkertijd ook een satirisch commentaar op de corruptie en excessen achter de schermen.

Films in deze categorie

BON DIEU 2

Nieuwe verwikkelingen van de bezorgde vader en zijn vier schoonzonen.

Na het succes van Bon Dieu! zijn de families Verneuil en Koffi terug. Het Franse echtpaar Claude en Marie Verneuil wordt met een nieuwe crisis geconfronteerd. Hun vier schoonzonen Rachid, David, Chao en Charles willen samen met hun vrouwen en kinderen Frankrijk verlaten en hun geluk in het buitenland beproeven. Maar een leven zonder hun kroost in de buurt kunnen Claude en Marie zich niet voorstellen, dus doen ze er alles aan om hen in het land te houden. Ondertussen landt de familie Koffi in Frankrijk voor het huwelijk van hun dochter. Ook hen wacht een aantal pittige verrassingen…

Films in deze categorie

LA CH´TITE FAMILLE

Eindelijk een opvolger van BIENVENUE CHEZ LES CH’TIS. Valentin D vormt samen met zijn partner Constance een succesvol designerduo. Om zich een plek in de exclusieve wereld vol luxe te verwerven heeft hij altijd gelogen over zijn eenvoudige komaf. Maar wanneer zijn ongemanierde moeder, broer en schoonzus onverwachts bij de opening van zijn retrospectief in het prestigieuze Palais de Tokyo in Parijs komen opdagen, botsen Valentins twee werelden onvermijdelijk met elkaar. Al helemaal wanneer Valentin ook nog eens wordt aangereden en hierdoor zijn geheugen verliest. Hij waant zich twintig jaar in het verleden, toen hij nog een Noord-Franse, ch’ti-sprekende arbeiderszoon was.

Films in deze categorie

THE TRIP TO SPAIN

Een komische én culinaire reis door Spanje.

Wat gebeurt er als je een vooraanstaand filmmaker (Michael Winterbottom, bekend van onder meer IN THIS WORLD) koppelt aan twee van Engelands meest vooraanstaande komieken Steve Coogan en Rob Brydon en hen samen op een culinaire ontdekkingstocht stuurt? Deze onwaarschijnlijke formule leverde met THE TRIP en THE TRIP TO ITALY al twee verrukkelijke films op. Het midden houdend tussen documentaire en komedie. Na Engeland en Italië reist het komische duo dit keer door Spanje. Als vanouds discussiëren ze over beroemdheden en maken gekscherende grappen, terwijl ze nu van de typische gerechten van het Iberisch schiereiland genieten zoals paella en gazpacho. Hun komische opmerkingen over roem en vriendschap zijn daarbij net zo droog als de beste Spaanse wijn.

Films in deze categorie

THE DEATH OF STALIN

Hilarische Engelse komedie die de huidige politiek aan de hand van vroeger duidt.

Nadat Josef Stalin op een ochtend in maart 1953 bewusteloos wordt aangetroffen, reageert de resterende top van de Communistische Partij als verlamd. Niemand durft er een dokter bij te halen, wat ook lastig is, want Stalin heeft al zijn dokters laten verbannen. Twee dagen later wordt hij doodverklaard. In het machtsvacuüm dat ontstaat, probeert iedereen vooral zijn eigen hachje te redden. Het gekonkel en de machtsspelletjes in het Kremlin draaien op volle toeren. Een hilarische strijd om de macht is begonnen waarbij parallellen met de hedendaagse internationale politiek voor het oprapen liggen. Van de maker en bedenker van tv comedy VEEP en met een topcast aan acteurs als Steve Buscemi en Jeffrey Tambor (TRANSPARENT).

Films in deze categorie

TULLY

Marlo heeft altijd alles onder controle gehad, maar nu ze een derde kind heeft, wordt het allemaal wat teveel. Wanneer haar rijke broer voorstelt om een nanny te betalen om zich ’s nachts over het kind te ontfermen, lijkt het een voorstel dat ze onmogelijk kan weigeren. Mooier nog, terwijl Marlo langzaam weer tot leven komt, ontstaat er een intense band tussen haar en nanny Tully. Na YOUNG ADULT is TULLY de nieuwste samenwerking van steractrice Charlize Theron met regisseur Jason Reitman en Oscar winnend scriptschrijfster Diably Cody (eerder verantwoordelijk voor JUNO).

Films in deze categorie

BILLY

Regiedebuut van cabaretier Theo Maassen.

Buikspreker Gerard (Bruno vanden Broecke) vormt samen met zijn hondsbrutale pop Billy al twintig jaar een immens populair theaterduo. Achter de schermen botert het echter heel wat minder tussen Gerard en Billy. Billy heeft Gerard in die jaren niet alleen op toneel totaal overvleugeld, maar ook buiten het theater heeft hij het inmiddels geheel voor het zeggen: Billy bepaalt Gerards leven. Wanneer Gerard verliefd wordt op zijn zorgzame nieuwe buurvrouw, de verpleegkundige Merel, maar Billy op hetzelfde moment als een blok valt voor de supersexy voetbalvrouw Belinda, beseft Gerard dat het echt de hoogste tijd wordt dat hij zijn eigen leven weer in eigen hand neemt. Daar is Billy het echter totaal niet mee eens.

Bij de voorstelling van zaterdag 13 januari 16:00 is de regisseur Theo Maassen aanwezig voor een Q&A.

Films in deze categorie

THE PARTY

Zwarte komedie, vol scherpe dialogen en een sterrencast aan karakteracteurs.

Een net zo wrang als komisch portret van een groep vrienden die hun zekerheden in duigen zien vallen. Janet (Kristen Scott Thomas) heeft net een belangrijke functie gekregen in de Britse politiek. Dit is het kroonstuk van haar carrière en dat moet gevierd worden. Terwijl haar vrienden arriveren krijgt het feestje een dramatische wending als Bill (Timothy Spall), de man van Janet, een schokkende mededeling doet. Het blijkt niet zijn enige geheim te zijn. De gasten worden meegesleurd in een opeenstapeling van onthullingen en confrontaties. THE PARTY van de gevierde Britse regisseur Sally Potter (ORLANDO) werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Berlijn.

Films in deze categorie

THE DISASTER ARTIST

In deze hilarische en intrigerende film staat het tot stand komen van de slechtste film allertijden centraal: THE ROOM uit 2003. Dit wanstaltige drama van de excentrieke Tommy Wiseau werd in de loop der jaren alsnog een hit, maar dan als komedie in cultbioscopen. Reden voor Oscar genomineerd acteur en regisseur James Franco om zich te verdiepen in de making off en het fenomeen Wiseau. Het heerlijke THE DISASTER ARTIST is daarmee een aparte combinatie waarin tal van gerenommeerde acteurs te zien zijn als medewerkers van een vreselijke productie. THE DISASTER ARTIST was een van de grote publieksfavorieten op het filmfestival van Toronto.

Films in deze categorie

ELVIS & NIXON

Op 21 december 1970 stond The King of Rock ’n Roll onaangekondigd op de stoep van het Witte Huis om de machtigste man ter wereld te ontmoeten: president Richard Nixon. Met het zeer urgente verzoek een officiële undercoverpositie bij de FBI aangesteld te krijgen. Hij was toch zeker de aangewezen persoon om ze te helpen bij hun strijd tegen drugs?! Wat volgt is een hysterische race tegen de klok om de spontane bijeenkomst naar ieders wens te kunnen laten verlopen. Dit surreële moment in de Amerikaanse geschiedenis vond plaats toen beide namen nog niet synoniem stonden voor tragedie en corruptie in een tijd dat de Amerikanen zowel een King als President hadden. De legendarische ontmoeting van deze twee grootheden werd destijds vastgelegd en is nog altijd de meest opgevraagde foto van het Nationale Archief.

Films in deze categorie

ROCK’N ROLL

Showbizz komedie waarin Guillaume Canet op zoek gaat naar zijn innerlijke rockster.
Guillaume Canet, 43, lijkt alles te hebben wat je kunt wensen in het leven. Hij is een succesvol acteur en woont samen met de prachtige actrice Marion Cottilard. Op een dag confronteert zijn twintigjarige tegenspeelster hem op de filmset met zijn leeftijd en vertelt hem dat hij niet meer ‘Rock-’n-roll’ is. Guillaume realiseert zich dat het tijd is voor een radicale verandering om van zijn saaie imago af te komen. Hij neemt zijn uiterlijk drastisch onder handen. Dit leidt tot hilarische toestanden tussen Canet en zijn geliefde Marion Cottilard, in het echte leven ook zijn partner.

Films in deze categorie

Sorry, voor deze special zijn er geen voorstellingen meer.