IT MUST BE HEAVEN

Waar voelt u zich eigenlijk thuis?

Een kerkdeur in Nazareth die maar niet open wil. Een verlaten Parijs waarin politieagenten sierlijk patrouilleren op Segways. Een New Yorkse supermarkt met net zoveel wapens als groenten. In dit soort treffende scènes wordt droogkomisch de absurditeit van onze huidige maatschappij getoond. Net als in zijn vorige films gaat de Palestijnse regisseur Elia Suleiman ook in THIS MUST BE HEAVEN droogkomisch te werk, met zichzelf in de hoofdrol. In dit uiterst originele verhaal verkent hij thema’s als identiteit, nationaliteit en verbondenheid met als uitgangspunt de ultieme vraag: waar voelt men zich ‘thuis’? Veelvuldig vergeleken met de fysieke humor van grootheden als Jacques Tati en Buster Keaton.

Deze film is onderdeel van de 11e Hoornse Filmdagen op 1, 2 en 3 november. Klik hier voor het volledige programma. 

Films in deze categorie

DEERSKIN

Onderkoelde en hilarische komedie over… een hertenleren jas.

De 44-jarige George weet via via een designer hertenleren jas te kopen. Het kost hem al zijn spaargeld, maar bij de aankoop van de jas geeft de verkoper hem wonderlijk genoeg een digitale videocamera cadeau. Met die camera besluit George zich voor te doen als filmmaker. Hij is zo geobsedeerd door zijn jas dat hij van mening is dat het de enige op aarde moet zijn. Met hulp van buitenaf begint hij aan een bizarre missie waardoor hij steeds dieper in de criminele wereld terechtkomt. DEERSKIN is een volstrekt originele komedie met Oscarwinnaar Jean Dujardin (THE ARTIST) in de hoofdrol. Overladen met positieve recensies.

Deze film is onderdeel van de 11e Hoornse Filmdagen op 1, 2 en 3 november. Klik hier voor het volledige programma. 

Films in deze categorie

AN UNEXPECTED LOVE

Komedie over een gelukkig getrouwd stel dat na vijfentwintig jaar huwelijk de balans opmaakt.

Marcos (53), professor in de literatuur en Ana (50), psychologe zijn een solide en redelijk gelukkig stel. Maar als de 19-jarige Luciano, hun enige zoon, het ouderlijk huis verlaat om te gaan studeren in Madrid openen zich nieuwe perspectieven voor het huwelijk. Wat in eerste instantie een leeg-nest-syndroom lijkt te zijn, maakt al snel plaats voor een diepe existentiële crisis. Het huwelijk begint leeg aan te voelen en ze besluiten uit elkaar te gaan. Met de twee Argentijnse top acteurs Ricardo Darin en Mercedes Moran. De twee zijn voortdurend aan elkaar gewaagd door hun natuurlijke manier van acteren, de ironische blikken die ze elkaar toewerpen en de humoristische toespelingen.

Films in deze categorie

A RAINY DAY IN NEW YORK

A RAINY DAY IN NEW YORK is Woody Allens vijftigste film als regisseur en scenarist. De sterrencast bestaat uit o.a. Timothée Chalamet, Elle Fanning, Selena Gomez, Jude Law, Diego Luna en Liev Schreiber. De romantische komedie vertelt het verhaal van een jong stel dat zich verheugd op een speciaal weekend in New York, ver weg van de universiteit waar ze beide studeerden. Het weekend mondt uit in een ingewikkelde puinhoop. De film is de derde samenwerking tussen Allen en de vermaarde, met een Oscar bekroonde cameraman Vittorio Storaro

Films in deze categorie

NOTTI MAGICHE

Een nostalgische ode aan de magische wereld van Italiaanse klassiekers.

Rome, 1990. Op de avond dat Argentinië thuisland Italië uitschakelt in de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal, wordt het lichaam van filmproducent Leandro Saponaro opgevist uit de Tiber. De belangrijkste verdachten zijn Antonino, Luciano en Eugenia: drie jonge scenaristen die in Rome zijn voor een prestigieuze prijsuitreiking. De bitterzoete komedie van gerenommeerd regisseur Paolo Virzì (THE LEISURE SEEKER, LA PAZZA GIOIA) speelt zich af in de laatste gloriedagen van de Italiaanse cinema. Maar is tegelijkertijd ook een satirisch commentaar op de corruptie en excessen achter de schermen.

Films in deze categorie

BON DIEU 2

Nieuwe verwikkelingen van de bezorgde vader en zijn vier schoonzonen.

Na het succes van Bon Dieu! zijn de families Verneuil en Koffi terug. Het Franse echtpaar Claude en Marie Verneuil wordt met een nieuwe crisis geconfronteerd. Hun vier schoonzonen Rachid, David, Chao en Charles willen samen met hun vrouwen en kinderen Frankrijk verlaten en hun geluk in het buitenland beproeven. Maar een leven zonder hun kroost in de buurt kunnen Claude en Marie zich niet voorstellen, dus doen ze er alles aan om hen in het land te houden. Ondertussen landt de familie Koffi in Frankrijk voor het huwelijk van hun dochter. Ook hen wacht een aantal pittige verrassingen…

Films in deze categorie

LA CH´TITE FAMILLE

Eindelijk een opvolger van BIENVENUE CHEZ LES CH’TIS. Valentin D vormt samen met zijn partner Constance een succesvol designerduo. Om zich een plek in de exclusieve wereld vol luxe te verwerven heeft hij altijd gelogen over zijn eenvoudige komaf. Maar wanneer zijn ongemanierde moeder, broer en schoonzus onverwachts bij de opening van zijn retrospectief in het prestigieuze Palais de Tokyo in Parijs komen opdagen, botsen Valentins twee werelden onvermijdelijk met elkaar. Al helemaal wanneer Valentin ook nog eens wordt aangereden en hierdoor zijn geheugen verliest. Hij waant zich twintig jaar in het verleden, toen hij nog een Noord-Franse, ch’ti-sprekende arbeiderszoon was.

Films in deze categorie

THE TRIP TO SPAIN

Een komische én culinaire reis door Spanje.

Wat gebeurt er als je een vooraanstaand filmmaker (Michael Winterbottom, bekend van onder meer IN THIS WORLD) koppelt aan twee van Engelands meest vooraanstaande komieken Steve Coogan en Rob Brydon en hen samen op een culinaire ontdekkingstocht stuurt? Deze onwaarschijnlijke formule leverde met THE TRIP en THE TRIP TO ITALY al twee verrukkelijke films op. Het midden houdend tussen documentaire en komedie. Na Engeland en Italië reist het komische duo dit keer door Spanje. Als vanouds discussiëren ze over beroemdheden en maken gekscherende grappen, terwijl ze nu van de typische gerechten van het Iberisch schiereiland genieten zoals paella en gazpacho. Hun komische opmerkingen over roem en vriendschap zijn daarbij net zo droog als de beste Spaanse wijn.

Films in deze categorie

THE DEATH OF STALIN

Hilarische Engelse komedie die de huidige politiek aan de hand van vroeger duidt.

Nadat Josef Stalin op een ochtend in maart 1953 bewusteloos wordt aangetroffen, reageert de resterende top van de Communistische Partij als verlamd. Niemand durft er een dokter bij te halen, wat ook lastig is, want Stalin heeft al zijn dokters laten verbannen. Twee dagen later wordt hij doodverklaard. In het machtsvacuüm dat ontstaat, probeert iedereen vooral zijn eigen hachje te redden. Het gekonkel en de machtsspelletjes in het Kremlin draaien op volle toeren. Een hilarische strijd om de macht is begonnen waarbij parallellen met de hedendaagse internationale politiek voor het oprapen liggen. Van de maker en bedenker van tv comedy VEEP en met een topcast aan acteurs als Steve Buscemi en Jeffrey Tambor (TRANSPARENT).

Films in deze categorie

TULLY

Marlo heeft altijd alles onder controle gehad, maar nu ze een derde kind heeft, wordt het allemaal wat teveel. Wanneer haar rijke broer voorstelt om een nanny te betalen om zich ’s nachts over het kind te ontfermen, lijkt het een voorstel dat ze onmogelijk kan weigeren. Mooier nog, terwijl Marlo langzaam weer tot leven komt, ontstaat er een intense band tussen haar en nanny Tully. Na YOUNG ADULT is TULLY de nieuwste samenwerking van steractrice Charlize Theron met regisseur Jason Reitman en Oscar winnend scriptschrijfster Diably Cody (eerder verantwoordelijk voor JUNO).

Films in deze categorie

AN UNEXPECTED LOVE

Argentinië
komedie, 136 minuten
Regie: Juan Vera
Met: Ricardo Darin- Mercedes Moran- Claudia Fontan // meer info

KAPSALON ROMY

Nederland
familiefilm, komedie, drama, 92 minuten
Regie: Mischa Kamp
Met: Vita Heijmen- Beppie Melissen- Noortje Herlaar // meer info

LA BELLE ÉPOQUE

Frankrijk
Komedie, Drama, Romantiek, 115 minuten
Regie: Nicolas Bedos
Met: Daniel Auteuil- Guillaume Canet- Doria Tillier // meer info

DEERSKIN

Frankrijk
Komedie, 77 minuten
Regie: Quentin Dupieux
Met: Adèle Haenel- Jean Dujardin // meer info

THE BEST OF DORIEN B.

België
Komedie, Drama, 106 minuten
Regie: Anke Blondé
Met: Kim Snauwaert - Dirk van Dijck - Robrecht Vinden Thoren // meer info

IT MUST BE HEAVEN

Frankrijk
Komedie, 97 minuten
Regie: Elia Suleiman
Met: Elia Suleiman- Gael Garcia Bernal // meer info

MJÓLK

IJsland, Denemarken, Frankrijk
Drama, Komedie, 92 minuten
Regie: Grímur Hákonarson
Met: Sigurður Sigurjónsson- Arndís Hrönn Egilsdóttir- Sveinn Ólafur Gunnarsson // meer info

FISHERMAN’S FRIENDS

Verenigd Koninkrijk
komedie, drama, 112 minuten
Regie: Chris Foggin
Met: Tuppence Middleton- Daniel Mays- James Purefoy // meer info

MI VIDA

Nederland
Drama, Komedie, 88 minuten
Regie: Norbert ter Hall
Met: Loes Luca - Elvira Mínguez - Loïc Bellemans // meer info