WAAR IS HET GROTE BOEK VAN SINTERKLAAS?

Het achtste avontuur uit de succesvolle Club van Sinterklaas-reeks.

Guus Blik (Carlo Boszhard), de eigenaar van de grootste speelgoedfabriek van het land, vindt het belachelijk dat Sinterklaas speelgoed ‘gratis weggeeft’ aan de kinderen. Hij steelt het boek van Sinterklaas en hierdoor dreigt pakjesavond in het water te vallen. Ten einde raad vraagt de Sint aan de Kerstman of hij zijn boek mag lenen, maar dan blijkt dat Guus ook op de Noordpool heeft toegeslagen! Lukt het Sinterklaas om samen met de Kerstman beide feestdagen te redden?

Bekijk hier de clip van de swingende titelsong Swingelele, gezongen door Danspiet en Coole Piet.

Voorstelling na de intocht van Sinterklaas in Hoorn op zaterdag 16 november.

 

Films in deze categorie

DE CLUB VAN LELIJKE KINDEREN

Spannende familiefilm naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts.

Paul, een 11-jarige jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij er achter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met Sara en een aantal andere kinderen ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met het regime van de president. Lukt het Paul en zijn vrienden de andere lelijke kinderen te bevrijden, en het regime van Isimo omver te werpen?

Films in deze categorie

DIKKERTJE DAP

Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee. Hij maakt zelfs een nieuwe vriend, Yous. Raf mist Dikkertje ook en wil graag mee naar school. Daarom bedenkt Dikkertje een plan om de giraf mee naar school te nemen en zijn twee vrienden bij elkaar te brengen.
Dikkertje Dap is gebaseerd op het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt.

Na de film staat er limonade en iets lekkers voor de kinderen klaar in de foyer van Cinema Oostereiland.

Cinema Oostereiland biedt een KINDERFILM PLUS PROGRAMMA aan na afloop van de film. Er staat niet alleen limonade en iets lekkers voor de kinderen klaar in de foyer en alle kinderen kunnen een Dikkertje Dap button maken. Komen jullie ook?

Kaartjes voor de kinderen incl. limonade, popcorn en buttons maken na afloop kosten €8,50 per stuk.

Films in deze categorie

GILBERT

Noorse boekverfilming over nieuwe vrienden maken, het gaan van je eigen weg en extreme ei allergie.
De 11-jarige Gilbert is net verhuisd en klaar voor een verse start waarbij niemand weet van zijn ei allergie en de bijbehorende scheldnaam “Spewbert”. Totdat zijn verschrikkelijke tante Doris een paar dagen op hem komt passen. Gilbert wil naar het feestje van zijn nieuwe buurmeisje en keeper worden in het hockeyteam, maar zijn tante denkt daar heel anders over. Zij haalt alles uit de kast om hem binnenshuis te houden. Als Gilbert in opstand komt wordt ze helemaal gek en gebruikt het ergste wapen denkbaar: eieren. Dit kan maar een ding betekenen: wraak!

Films in deze categorie

BRANDWEERMAN SAM: UFO ALARM

Op een dag denkt Norbert Puk dat hij een vliegende schotel heeft gezien. Al gauw loopt iedereen in Piekepolder om zich heen te kijken of ze ergens Ufo’s zien rondvliegen. Iedereen is in de ban van de buitenaardse wezens en er is zelfs een heuse tv-ploeg in het stadje neergestreken. Als Norbert met een groepje op zoek gaat naar de Ufo’s, loopt dat slecht af: Sara valt in een ravijn en breekt haar arm. Sam zit op dat moment net een geheimzinnig wezen op de hielen, misschien wel een Marsmannetje. Maar als hij de kinderen hoort roepen, staakt hij de achtervolging en gaat hij naar het ravijn om Norbert en zijn groep te redden. Als iedereen weer veilig thuis is, onderzoekt Norbert een stukje van een buitenaards apparaat dat hij heeft gevonden. Intussen komt Sam overal verdachte aanwijzingen tegen. Allebei komen ze tot de conclusie dat er hele rare dingen gaande zijn…

Na de film staat er limonade en iets lekkers voor de kinderen klaar in de foyer van Cinema Oostereiland.

Tijdens de laatste week van de zomervakantie biedt Cinema Oostereiland een KINDERFILM PLUS PROGRAMMA aan na afloop van de film. Er staat niet alleen limonade en iets lekkers voor de kinderen klaar in de foyer maar er wordt ook een leuke en spannende activiteit aangeboden.

Dit KINDERFILM PLUS PROGRAMMA bij de film BRANDWEERMAN SAM: UFO ALARM wordt aangeboden op:

Zaterdag 26 augustus, zondag 27 augustus, maandag 28 augustus, woensdag 30 augustus en vrijdag 1 september om 13:30.

 

Films in deze categorie

CASPER & EMMA DE BERGEN IN

Lieve film over de vrienden Casper en Emma die samen op vakantie gaan.
Het is vakantie en Casper en Emma staan te trappelen om met hun knuffels, Welpje en Mevrouw Konijn, op reis te gaan. Caspers vader heeft een avontuurlijk verblijf geboekt op een park in de bergen van Noorwegen. Niet alleen Caspers ouders gaan mee, maar ook Emma’s moeder en Aksel, een goede vriend van Caspers vader. Casper vindt het zielig voor Emma dat ze haar vader zo mist en hoopt dat haar moeder en Aksel verliefd op elkaar worden. Maar helaas: de vonk slaat niet over. Casper blijft hardnekkig proberen de twee te koppelen en neemt daarbij steeds meer risico’s.

Films in deze categorie

MEES KEES LANGS DE LIJN

In alweer het vierde deel van de populaire Mees Kees reeks doet de school mee aan een toekomstproject.

Mees Kees en directrice Dreus hebben verschillende ideeën over de invulling van het toekomstproject. De directrice wil dat klas 6B mee doet aan het schoolvoetbaltoernooi. Maar Meester Kees weet niets van voetbal en zelf voetballen kan hij al helemaal niet. Wat begint als een leuke uitdaging, eindigt uiteraard in chaos. De moeder van Mees Kees wordt ziek en Dreus wordt voetbalcoach. Gelukkig kan Meester Kees bij uitdagingen altijd rekenen op zijn energieke leerlingen, die met hun creativiteit, humor en enthousiasme alles op weten te lossen!

Films in deze categorie

TOEN MIJN VADER EEN STRUIK WERD

Boekverfilming van de veel bekroonde schrijfster Joke van Leeuwen die ons meeneemt in de wereld van een tienjarig meisje dat moet vluchten voor de oorlog in haar land.

De tienjarige Toda (Celeste Holsheimer) woont in een bakkerij met haar vader (Teun Kuilboer), de beste taartenbakker van het land. Op een dag verandert alles: Toda’s vader wordt onverwacht weggeroepen om het land te verdedigen. Toda moet naar haar moeder (Noortje Herlaar), die in het buurland woont en waar het veilig is. En dus begint Toda aan een avontuurlijke en spannende reis waar ze onderweg de meest vreemde mensen ontmoet en in absurde situaties terecht komt. Joke van Leeuwen leeft zich prima in in een kind dat met oorlog te maken krijgt, moet vluchten, maar dat nog niet helemaal kan vatten.

Films in deze categorie

SOLAN & LUDWIG: DE GROTE KAASRACE

Animatiefiguurtjes Solan en Ludwig nu te zien in een vrolijke kaasrace.

De brutale ekster Solan zet een klein Noorse dorpje opnieuw op stelten. Wanneer hij hoort over de traditionele kaasrace tussen zijn eigen stad en het naburige dorp, zet hij alles op alles om zichzelf te bewijzen als een echte racekampioen! Enthousiast en overmoedig sluit hij een geheime weddenschap af op de overwinning van zijn eigen team. Hij zet zijn huis en de wonderbaarlijke werkplaats van zijn vriend, de briljante uitvinder Reodor op het spel. Solan en Ludwig zijn een begrip in de Scandinavische kinderfilm. Ze beleven de gekste avonturen tegen een typisch Noorse achtergrond van warme gezelligheid.

Films in deze categorie

BIBI & TINA 2

Paardenmeisjes Bibi en Tina zijn terug! De voorbereidingen voor het gekostumeerde bal in Kasteel Frankenstein zijn in volle gang. Maar de stemming slaat om als er wordt ingebroken. De dieven hebben waardevolle schilderijen en de brillencollectie van Graaf Frankenstein gestolen. Ook is de sfeer op manege Martinshof verre van vrolijk, want er heeft nog geen enkele gast geboekt voor het paardenkamp. Bibi en Tina maken een plan om de manege te promoten. Dan wordt Bibi voor het eerst verliefd… Op de knappe Tarik, die met zijn vier broers en zussen de manege volledig op de kop zet. Later wordt duidelijk dat Tarik ook nog een duister geheim met zich meedraagt.

Films in deze categorie

DE CLUB VAN LELIJKE KINDEREN

Nederland
Familiefilm, 91 minuten
Regie: Jonathan Elbers
Met: Jeroen van Koningsbrugge- Jelka van Houten- Roeland Fernhout e.v.a. // meer info

WAAR IS HET GROTE BOEK VAN SINTERKLAAS?

Nederland
Familiefilm, 67 minuten
Regie: Armando de Boer
Met: Carlo Boszhard - Irene Moors - Wilbert Gieske // meer info

BUURMAN & BUURMAN, EXPERIMENTEREN ER OP LOS!

Tsjechië
Kinderfilm, familiefilm, 90 minuten
Regie: Marek Beneš
Met: Stemmen van Kees Prins en Siem van Leeuwen // meer info