MAYA EN HET GOUDEN EI

Een fijne animatiefilm voor de allerkleinste filmliefhebbers.

MAYA EN HET GOUDEN EI is derde film over Maya de Bij. Deze keer komen Maya en haar beste vriend Willy in een geheime missie terecht. Ze krijgen de opdracht een heilig ei te bewaren. Wanneer het ei uitkomt, komen ze oog in oog te staan met hun nieuwe verantwoordelijkheid: een zacht klein mierenprinsesje. Plots bevinden ze zich in het midden van een hevige insectenstrijd. Om de prinses en haar kolonie te redden, moeten Maya en Willy de strijdende volkeren overtuigen om samen te werken. Deze strijd voert hen naar nieuwe werelden en is een zware test voor hun vriendschap.

Films in deze categorie

CAPTAIN NOVA

In deze openingsfilm van het afgelopen Cinekid filmfestival reist gevechtspiloot Nova terug in de tijd om een milieuramp te voorkomen.

Het jaar 2050. De aarde is er zo slecht aan toe dat gevechtspiloot Nova de opdracht krijgt terug te reizen in de tijd om een desastreuze milieuramp te voorkomen. Maar waar niemand rekening mee heeft gehouden is een bijwerking van het tijdreizen: Nova wordt weer jong en stort neer als twaalfjarige. Niemand neemt haar nog serieus, behalve Nas – een verwaarloosde tiener die het mysterieuze meisje en haar vliegende robotje ADD uit handen probeert te houden van de geheime dienst. Lukt het Nova en Nas alsnog om de wereld te redden?! Captain Nova is een spannend sciencefiction-avontuur voor het hele gezin, van de makers van De regels van Floor.

 

De Volkskrant ★★★★
“lovenswaardige scifi-film van eigen bodem”
“Schrijver en regisseur Maurice Trouwborst schept in zijn eerste speelfilm een overtuigend verstikkend toekomstbeeld.”

VPRO ★★★★
“Captain Nova is een spannende buddymovie waarin veel zorg, en geld, is besteed aan sciencefictionelementen als ruimteschepen, laserguns en robots.”
“Spannende tijdreisfilm voor kinderen”

Het Parool
“spannend sciencefictionavontuur voor het hele gezin”

 

Coronatoegangsbewijs
Per zaterdag 25 september heeft u voor uw toegang tot de filmzaal het volgende nodig:

  • Uw E-ticket
  • Uw coronatoegangsbewijs
  • Uw identiteitsbewijs

Dank voor uw medewerking. Voor meer informatie klik hier

Films in deze categorie

DE GROTE SINTERKLAASFILM

In DE GROTE SINTERKLAASFILM zitten Sinterklaas en de Pieten met een groot probleem, het kasteel van Sinterklaas staat namelijk op instorten en moet gesloopt worden. Daarom moeten Sinterklaas en de Pieten noodgedwongen op de camping logeren. Zelfs Hugo Hogepief zit met de handen in het haar, want geen kasteel betekent geen cadeautjes en pepernoten voor de kinderen. Al doen Kim Kado, Marco Marsepein en Willem Wortel nog zo hun best, het Sinterklaasfeest lijkt bijna in de soep te vallen. Maar staat het kasteel van Sinterklaas wel écht op instorten of is het een sluw plan van Stan & Olivier? Kikkie en Paco gaan op onderzoek uit…

 

Na afloop van de film krijg je een leuk verassingspakketje mee met kleurwedstrijd!
Doe je ook mee? Je maakt kans op 2 vrijkaartjes en een projectie van jouw leukste foto met je kleurplaat op het filmdoek in de foyer!

 

Films in deze categorie

KRUIMELTJE EN DE STRIJD OM DE GOUDMIJN

Een gloednieuw avontuur van publiekslieveling Kruimeltje.

In 1999 veroverde de film KRUIMELTJE massaal de harten van het Nederlandse publiek, meer dan één miljoen mensen gingen naar de bioscoop. In 2020 is de tijd aangebroken voor een nieuw verhaal. In KRUIMELTJE EN DE STRIJD OM DE GOUDMIJN is Kruimeltje weer verenigd met zijn ouders. Hij is niet meer het arme straatjongetje, maar woont samen met zijn ouders in een mooie villa op het platteland. Maar Kruimeltje mist het spannende stadsleven. Hij besluit om weg te lopen, samen met zijn trouwe hond Moor. Dan duikt er een oude bekende slechterik op die het op hen heeft gemunt in de strijd om de goudmijn. Met o.a. Rick Engelkes, Kim Pieters en Ilse Warringa.

Films in deze categorie

DIKKERTJE DAP

Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee. Hij maakt zelfs een nieuwe vriend, Yous. Raf mist Dikkertje ook en wil graag mee naar school. Daarom bedenkt Dikkertje een plan om de giraf mee naar school te nemen en zijn twee vrienden bij elkaar te brengen.
Dikkertje Dap is gebaseerd op het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt.

Na de film staat er limonade en iets lekkers voor de kinderen klaar in de foyer van Cinema Oostereiland.

Cinema Oostereiland biedt een KINDERFILM PLUS PROGRAMMA aan na afloop van de film. Er staat niet alleen limonade en iets lekkers voor de kinderen klaar in de foyer en alle kinderen kunnen een Dikkertje Dap button maken. Komen jullie ook?

Kaartjes voor de kinderen incl. limonade, popcorn en buttons maken na afloop kosten €8,50 per stuk.

Films in deze categorie

GILBERT

Noorse boekverfilming over nieuwe vrienden maken, het gaan van je eigen weg en extreme ei allergie.
De 11-jarige Gilbert is net verhuisd en klaar voor een verse start waarbij niemand weet van zijn ei allergie en de bijbehorende scheldnaam “Spewbert”. Totdat zijn verschrikkelijke tante Doris een paar dagen op hem komt passen. Gilbert wil naar het feestje van zijn nieuwe buurmeisje en keeper worden in het hockeyteam, maar zijn tante denkt daar heel anders over. Zij haalt alles uit de kast om hem binnenshuis te houden. Als Gilbert in opstand komt wordt ze helemaal gek en gebruikt het ergste wapen denkbaar: eieren. Dit kan maar een ding betekenen: wraak!

Films in deze categorie

BRANDWEERMAN SAM: UFO ALARM

Op een dag denkt Norbert Puk dat hij een vliegende schotel heeft gezien. Al gauw loopt iedereen in Piekepolder om zich heen te kijken of ze ergens Ufo’s zien rondvliegen. Iedereen is in de ban van de buitenaardse wezens en er is zelfs een heuse tv-ploeg in het stadje neergestreken. Als Norbert met een groepje op zoek gaat naar de Ufo’s, loopt dat slecht af: Sara valt in een ravijn en breekt haar arm. Sam zit op dat moment net een geheimzinnig wezen op de hielen, misschien wel een Marsmannetje. Maar als hij de kinderen hoort roepen, staakt hij de achtervolging en gaat hij naar het ravijn om Norbert en zijn groep te redden. Als iedereen weer veilig thuis is, onderzoekt Norbert een stukje van een buitenaards apparaat dat hij heeft gevonden. Intussen komt Sam overal verdachte aanwijzingen tegen. Allebei komen ze tot de conclusie dat er hele rare dingen gaande zijn…

Na de film staat er limonade en iets lekkers voor de kinderen klaar in de foyer van Cinema Oostereiland.

Tijdens de laatste week van de zomervakantie biedt Cinema Oostereiland een KINDERFILM PLUS PROGRAMMA aan na afloop van de film. Er staat niet alleen limonade en iets lekkers voor de kinderen klaar in de foyer maar er wordt ook een leuke en spannende activiteit aangeboden.

Dit KINDERFILM PLUS PROGRAMMA bij de film BRANDWEERMAN SAM: UFO ALARM wordt aangeboden op:

Zaterdag 26 augustus, zondag 27 augustus, maandag 28 augustus, woensdag 30 augustus en vrijdag 1 september om 13:30.

 

Films in deze categorie

CASPER & EMMA DE BERGEN IN

Lieve film over de vrienden Casper en Emma die samen op vakantie gaan.
Het is vakantie en Casper en Emma staan te trappelen om met hun knuffels, Welpje en Mevrouw Konijn, op reis te gaan. Caspers vader heeft een avontuurlijk verblijf geboekt op een park in de bergen van Noorwegen. Niet alleen Caspers ouders gaan mee, maar ook Emma’s moeder en Aksel, een goede vriend van Caspers vader. Casper vindt het zielig voor Emma dat ze haar vader zo mist en hoopt dat haar moeder en Aksel verliefd op elkaar worden. Maar helaas: de vonk slaat niet over. Casper blijft hardnekkig proberen de twee te koppelen en neemt daarbij steeds meer risico’s.

Films in deze categorie

MEES KEES LANGS DE LIJN

In alweer het vierde deel van de populaire Mees Kees reeks doet de school mee aan een toekomstproject.

Mees Kees en directrice Dreus hebben verschillende ideeën over de invulling van het toekomstproject. De directrice wil dat klas 6B mee doet aan het schoolvoetbaltoernooi. Maar Meester Kees weet niets van voetbal en zelf voetballen kan hij al helemaal niet. Wat begint als een leuke uitdaging, eindigt uiteraard in chaos. De moeder van Mees Kees wordt ziek en Dreus wordt voetbalcoach. Gelukkig kan Meester Kees bij uitdagingen altijd rekenen op zijn energieke leerlingen, die met hun creativiteit, humor en enthousiasme alles op weten te lossen!

Films in deze categorie

TOEN MIJN VADER EEN STRUIK WERD

Boekverfilming van de veel bekroonde schrijfster Joke van Leeuwen die ons meeneemt in de wereld van een tienjarig meisje dat moet vluchten voor de oorlog in haar land.

De tienjarige Toda (Celeste Holsheimer) woont in een bakkerij met haar vader (Teun Kuilboer), de beste taartenbakker van het land. Op een dag verandert alles: Toda’s vader wordt onverwacht weggeroepen om het land te verdedigen. Toda moet naar haar moeder (Noortje Herlaar), die in het buurland woont en waar het veilig is. En dus begint Toda aan een avontuurlijke en spannende reis waar ze onderweg de meest vreemde mensen ontmoet en in absurde situaties terecht komt. Joke van Leeuwen leeft zich prima in in een kind dat met oorlog te maken krijgt, moet vluchten, maar dat nog niet helemaal kan vatten.

Films in deze categorie

SOLAN & LUDWIG: DE GROTE KAASRACE

Animatiefiguurtjes Solan en Ludwig nu te zien in een vrolijke kaasrace.

De brutale ekster Solan zet een klein Noorse dorpje opnieuw op stelten. Wanneer hij hoort over de traditionele kaasrace tussen zijn eigen stad en het naburige dorp, zet hij alles op alles om zichzelf te bewijzen als een echte racekampioen! Enthousiast en overmoedig sluit hij een geheime weddenschap af op de overwinning van zijn eigen team. Hij zet zijn huis en de wonderbaarlijke werkplaats van zijn vriend, de briljante uitvinder Reodor op het spel. Solan en Ludwig zijn een begrip in de Scandinavische kinderfilm. Ze beleven de gekste avonturen tegen een typisch Noorse achtergrond van warme gezelligheid.

Films in deze categorie

BIBI & TINA 2

Paardenmeisjes Bibi en Tina zijn terug! De voorbereidingen voor het gekostumeerde bal in Kasteel Frankenstein zijn in volle gang. Maar de stemming slaat om als er wordt ingebroken. De dieven hebben waardevolle schilderijen en de brillencollectie van Graaf Frankenstein gestolen. Ook is de sfeer op manege Martinshof verre van vrolijk, want er heeft nog geen enkele gast geboekt voor het paardenkamp. Bibi en Tina maken een plan om de manege te promoten. Dan wordt Bibi voor het eerst verliefd… Op de knappe Tarik, die met zijn vier broers en zussen de manege volledig op de kop zet. Later wordt duidelijk dat Tarik ook nog een duister geheim met zich meedraagt.

Films in deze categorie

OPERATIE NOORDPOOL

Uitdagend survivalavontuur in een oogverblindend mooi landschap.

Door een misverstand belanden 13-jarige Julia en de 8-jarige tweeling Ida en Sindre op een verlaten eiland in de Noordelijke IJszee. Hun verdwijning wordt spoedig opgemerkt, maar niemand heeft enig idee waar de kinderen zijn. De dagen verstrijken terwijl de kinderen moeten zien te overleven. Het is oktober; de winterstormen komen er aan en de zon laat zich nauwelijks nog zien. Wat doe je als er plotseling een hongerige ijsbeer voor je staat? Hoe maak je contact met de bewoonde wereld en hoe kom je aan eten?

Films in deze categorie

RAMON EN HET PAARD VAN SINTERKLAAS

Zoals elk jaar arriveert de Sint met de stoomboot uit Spanje. Hij kijkt al uit naar het weerzien met zijn trouwe paardenverzorger Ramon Iglesias en zijn paard Slechtweervandaag. Die komen nooit mee met de boot. Ze reizen over land omdat het paard anders zeeziek wordt. Ramon en Slechtweervandaag staan op de afgesproken tijd echter niet op de kade. Waar zijn ze? Wat is er gebeurd? Sinterklaasexpert professor Van den Uytleg, zijn geliefde Conchita Garcia, de huishoudster van de Sint, Zwarte Piet, de kapiteins Paelinckx en Verscheepen, allen gaan ze op zoek. Want als Ramon en het paard er tegen zes december niet zijn, kan de Sint niet over de daken rijden om de pakjes bij de kinderen te brengen…

Films in deze categorie

PIEPKUIKENS

Eendenkuikens gaan meteen op zoek naar hun mama, zodra ze uit het ei kruipen. Wie ze het eerst zien, beschouwen ze als hun mama. Cathy heeft voor haar 10de verjaardag een eendenei en een broedkastje cadeau gekregen. Wanneer het eendje uit het ei kruipt ziet het als eerste Margaux, de beste vriendin van Cathy. Maar Margaux kan niet voor het kuiken zorgen. Ze heeft een spierziekte en zit gekluisterd aan een rolstoel. Bovendien willen de ouders het schattige beestje niet in huis. Als niemand voor het eendje zorgt, dreigt het in een blikje kattenvoer te eindigen! Stiekem gaan Cathy en Margaux op zoek naar een veilige plek: het Vogelparadijs. De avontuurlijke tocht vol hindernissen stelt de vriendschap van de twee meisjes danig op de proef.

Films in deze categorie

Knor

Nederland, België
animatie, familiefilm, 72 minuten
Regie: Mascha Halberstad
Met: Hiba Ghafry- Kees Prins- Matsen Montsma // meer info