AFTER THE WEDDING

Drama vol geheimen met Julianne Moore, Michelle Williams en Billy Crudup.

Isabel (Williams) is de manager van een weeshuis in Calcutta. Ze gaat in op een uitnodiging van zakenvrouw Theresa (Moore) in New York die haar wil inlijven bij haar organisatie. In ruil daarvoor zal Isabel het noodlijdende weeshuis voorzien van de nodige financiële support. De keuze dat zij haar weeskinderen dan niet meer mag bezoeken, maar hen daarmee wel financieel kan redden is moeilijk voor Isabel. Helemaal als blijkt dat Theresa is getrouwd met haar ex Oscar (Crudup), waarmee ze een geheim deelt. De film is een Amerikaanse remake van een Scandinavische film met dezelfde titel, destijds geregisseerd door Suzanne Bier, die ook nu het script heeft geschreven.

Films in deze categorie

INSTINCT

Ervaren psychologe Nicoline (Carice van Houten) begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris (Marwan Kenzari), een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline, ondanks haar kennis en ervaring, volledig in verstrikt raakt. Dit regiedebuut van Halina Reijn is de openingsfilm op het Nederlands Filmfestival en de Nederlandse inzending voor de Oscars.

Films in deze categorie

THE GOLDFINCH

Theodore “Theo” Decker was 13 jaar oud toen zijn moeder werd gedood bij een bomaanslag in het Metropolitan Museum of Art. Deze tragedie verandert zijn leven en is de aanzet tot een meeslepende reis vol verdriet en schuld, zelfontdekking en verlossing, en zelfs liefde. Tijdens dit alles klampt hij zich vast aan een aandenken aan die vreselijke dag, één tastbaar stukje hoop… een schilderij van een klein vogeltje geketend aan zijn stok: het Puttertje. Verfilming van Donna Tartt’s wereldwijd geprezen bestsellerroman. Met onder andere Ansel Elgort en Nicole Kidman.

Films in deze categorie

DE LIEFHEBBERS

Nederlands drama over liefdevolle, maar vaak zo knellende familiebanden.

De onderlinge relaties van vier volwassen kinderen van de familie Liefhebber komen op scherp te staan als blijkt dat hun vader zijn ziekte heeft verzwegen. Om nader tot elkaar te komen zullen ze de confrontatie met elkaar én zichzelf moeten aangaan, want zelfs onvoorwaardelijke familiebanden hebben hun grenzen. De familie Liefhebber wordt gevormd door Jeroen Krabbé, Beppie Melissen, Hadewych Minis, Guy Clemens, Theo Maassen, Jelka van Houten, Sanne Samina Hanssen, Rebecca de Nooijer, Aiko Beemsterboer, Angel Vermeulen, Linde van der Storm en Bas Keizer. Prachtige acteursfilm van Goude Kalf winnares Anna van der Heiden waarin zware onderwerpen op een lichte manier aan bod komen.

Films in deze categorie

PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU

PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU is openingsfilm van de Regenboogweek West-Friesland 2019.

De Regenboogweek wordt op donderdagavond 3 oktober om 19:00 uur officieel geopend door wethouder Kholoud Al Mobayed in Cinema Oostereiland. Reserveer uw gratis ticket via deze website.

Meer informatie over de Regenboogweek West-Friesland leest u op de website van Platform LHBTI West-Friesland.

Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw, krijgt kunstenares Marianne (Noémie Merlant) de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse (Adèle Haenel) te schilderen. Tijdens lange wandelingen observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach. In Heloïses laatste dagen van vrijheid, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt. Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde van regisseur Céline Sciamma (TOMBOY, GIRLHOOD). De film won in Cannes de Queer Palm (Roze Palm), een onafhankelijke filmprijs die wordt uitgereikt aan films met LHBTI-gerelateerde thema’s.

Films in deze categorie

DOWNTON ABBEY

Langverwachte speelfilm naar de succesvolle gelijknamige tv-serie.

Wie kent de populaire televisieserie DOWNTON ABBEY niet? Met Maggie Smith als de onnavolgbare Dowager Countess of Grantham en Hugh Bonneville als de Earl of Grantham. Alle bekende acteurs uit de serie over de Britse familie Crawley en hun bedienden keren terug voor een unieke film. De staat van dienst van de succesvolle serie, waarvan het zesde seizoen in 2015 op televisie te zien was, belooft in ieder geval al veel goeds: bekroond met o.a. drie Golden Globe Awards en vijftien Emmy Awards (van maar liefst 69 nominaties). In de film bereiden de geliefde Crawleys en het personeel zich voor op wellicht het belangrijkste moment in hun leven: de ontvangst van de koning en koningin van Engeland.

Films in deze categorie

CATVIDEOFEST 2019

Gezellig samen naar katten kijken op Dierendag!

Elk jaar stelt CATVIDEOFEST uit ontelbare uren van unieke ingezonden filmpjes, animaties, muziekvideo’s en natuurlijk de klassieke internetfilmpjes een compilatie samen van de allerleukste kattenfilmpjes! Vertoningen van het evenement vinden plaats over de hele wereld en een deel van de inkomsten wordt afgestaan aan lokale organisaties voor de opvang van katten en dierenwelzijn. Voor het eerst komt de kattensensatie nu eindelijk ook naar Nederland! CATVIDEOFEST is te zien in filmtheaters door het hele land, zodat liefhebbers in gezamenlijke sfeer kunnen genieten van de leukste filmpjes.

Films in deze categorie

THE VIOLIN PLAYER

Romance over het opgeven van dromen en je laten leiden door ambitie.

De veelgeprezen violiste Karin moet haar carrière beëindigen na een auto-ongeluk. Ze verliest daardoor haar fijne motoriek en is niet meer in staat haar viool te bespelen. Daarom begint ze met lesgeven aan jonge violisten. Zo ontmoet ze de 20 jaar jongere veelbelovende student Antti in wie ze dezelfde passie herkent. Als ze verliefd worden ontstaat een gepassioneerde affaire waarbij Karin veel op het spel zet. Maar de drang om de top te bereiken en hun passie om de beste te zijn, vereist ook vele opofferingen…

Films in deze categorie

DOLOR Y GLORIA

Spaans drama waarin een regisseur op leeftijd terugblikt op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt.

De geroemde regisseur Salvador Mallo heeft in jaren geen film meer gemaakt. Wanneer een van zijn oude films vanonder het stof wordt gehaald, haalt hij het contact met een van zijn acteurs weer aan. Het is het begin van een kettingreactie waarin demonen uit het verleden terugkeren. DOLOR Y GLORIA is de nieuwe film van de Spaanse meesterregisseur Pedro Almodóvar (TODO SOBRE MI MADRE). Naar eigen zeggen zijn meest persoonlijke film. Met prachtige rollen voor twee van zijn muzes; steracteurs Penélope Cruz én Antonio Banderas. Laatstgenoemde kreeg hiervoor op het filmfestival van Cannes zelfs de prijs voor beste acteur.

Films in deze categorie

LA PROMESSE DE L’AUBE

Bewerking van de autobiografische roman van Romain Gary.

Van zijn moeilijke jeugd in Polen en zijn pubertijd in het zonnige Nice tot zijn studentenjaren in Parijs en zijn harde pilotentraining tijdens WOII… Romain Gary leefde een uitzonderlijk leven vol passie en mysterie. Zijn hunkering naar avontuur en de droom om een beroemd schrijver te worden, dankte hij aan zijn moeder Nina. Zijn overweldigende liefde voor deze innemende, excentrieke vrouw zou hem tot een van Frankrijks grootste auteurs van de twintigste eeuw maken. Met hoofdrollen van Charlotte Gainsbourg en Pierre Niney, beiden al meerdere keren genomineerd en onderscheiden met een César Award, de nationale filmprijs van Frankrijk.

Films in deze categorie

THE SWALLOWS OF KABUL

Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland
animatie, drama, 81 minuten
Regie: Zabou Breitman, Eléa Gobbé-Mevellec
Met: - // meer info

DOLOR Y GLORIA

Spanje
drama, 113 minuten
Regie: Pedro Almodovar
Met: Antonio Banderas - Penélope Cruz - Julieta Serrano // meer info

DOWNTON ABBEY

Verenigd Koninkrijk
drama, 122 minuten
Regie: Michael Engler
Met: Michelle Dockery - Maggie Smith- Robert James-Colliler // meer info

THE VIOLIN PLAYER

Finland
drama, 124 minuten
Regie: Paavo Westerberg
Met: Kim Bodnia - Matleene Kuusniemi - Olavi Uusivirta // meer info

CATVIDEOFEST 2019

Verenigde Staten
Drama, 70 minuten
Regie: Diverse regisseurs
// meer info

INSTINCT

Nederland
drama, 98 minuten
Regie: Halina Reijn
Met: Carice van Houten- Marwan Kenzari // meer info

AFTER THE WEDDING

Verenigde Staten
drama, 112 minuten
Regie: Bart Freundlich
Met: Julianne Moore- Michelle Williams- Billy Crudup // meer info

PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU

Frankrijk
drama, 119 minuten
Regie: Céline Sciamma
Met: Adèle Haenel- Valeria Golino- Noémie Merlant // meer info

THE GOLDFINCH

Verenigde Staten
drama, 150 minuten
Regie: John Crowley
Met: Ansel Elgort- Nicole Kidman- Oakes Fegley // meer info

FISHERMAN’S FRIENDS

Verenigd Koninkrijk
komedie, drama, 112 minuten
Regie: Chris Foggin
Met: Tuppence Middleton- Daniel Mays- James Purefoy // meer info

KAPSALON ROMY

Nederland
familiefilm, komedie, drama, 92 minuten
Regie: Mischa Kamp
Met: Vita Heijmen- Beppie Melissen- Noortje Herlaar // meer info

ONCE UPON A TIME IN … HOLLYWOOD

Verenigde Staten
Komedie, Drama, 161 minuten
Regie: Quentin Tarantino
Met: Leonardo DiCaprio - Brad Pitt - Margot Robbie // meer info

CELLE QUE VOUS CROYEZ

Frankrijk
drama, boekverfilming, 101 minuten
Regie: Safy Nebbou
Met: Juliette Binoche - François Civil - Charles Berling // meer info

MONOS

Colombia
thriller, drama, 102 minuten
Regie: Alejandro Landes
Met: Julianne Nicholson - Sofia Buenaventura - Moisés Arias // meer info

BLINDED BY THE LIGHT

Verenigd Koninkrijk
Drama, 118 minuten
Regie: Gurinder Chadha
Met: Viveik Kalra- Hayley Atwell- Rob Brydon // meer info