ARCTIC

Barre overlevingstocht door het Noordpoolgebied voor liefhebbers van THE REVENANT.

Als piloot Overgård (Mads Mikkelsen) na een vliegtuigcrash strandt op de Noordpool wordt hij geconfronteerd met de verschrikkelijke kou en afzondering. In de hoop zijn afgrijselijke omstandigheden te overleven besluit hij zijn geïmproviseerde kamp te verlaten en de levensgevaarlijke reis door onbekend terrein te maken. Samen met de IJslandse actrice Maria Thelma Smáradóttir is hij de enige overlevende van de crash. De vrouw is gewond, maar Overgård blijft haar meeslepen door de centimeters hoge sneeuw.

Films in deze categorie

THE AFTERMATH

Naoorlogs Duitsland, 1946. Rachael Morgan (Keira Knightley) arriveert in de ruïnes van Hamburg om herenigd te worden met haar man Lewis (Jason Clarke). Hij heeft als Britse kolonel de taak om de verwoeste stad te herbouwen en heeft tot schrik van Rachael een onverwacht besluit genomen. In Hamburg delen ze hun huis met de vorige eigenaars, een Duitse weduwnaar (Alexander Skarsgård) en zijn getraumatiseerde dochter. In deze geladen sfeer maken vijandigheid en verdriet de weg vrij voor passie en verraad. De film is gebaseerd op de internationale bestseller van Rhidian Brook, in Nederland uitgebracht als ‘Het Huis in Kreiss Pinneberg’.

Films in deze categorie

LAZZARO FELICE

Modern Italiaans sprookje over een bijzondere vriendschap.
LAZZARO FELICE vertelt het verhaal van Lazzaro, een plattelandsjongen met zo’n goede inborst dat hij het stempel ‘simpel van geest’ krijgt, en Tancredi, een jonge edelman die regelmatig het slachtoffer is van zijn eigen verbeelding. Wanneer Tancredi hulp vraagt aan de goedgelovige Lazzaro bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering, ontstaat er een bijzondere band tussen de twee. De vriendschap zorgt voor een opmerkelijke verplaatsing in tijd en ruimte. De fi lm won de prijs voor het Beste Scenario in Cannes en is in meerdere categorieën genomineerd voor de European Film Awards.

Films in deze categorie

PÁJAROS DE VERANO

In vijf adembenemend gefilmde hoofdstukken verandert het traditionele Colombia in een arena van drugs, hebzucht, wraak en bloed.
Colombia, jaren ’70. Tijdens een dorpsceremonie op een uitgestrekte woestijnvlakte laat Rapayet zijn oog vallen op de mooie Zaida. Maar om ook echt met haar te kunnen trouwen, is een grote bruidsschat nodig. Terwijl de oudere vrouwen van de inheemse Wayuu-familie hun mystieke rituelen blijven volgen, grijpen Rapayet en leden uit een bevriende familie hun kans om geld te verdienen met het smokkelen en verkopen van grote partijen marihuana. Met de drugs en het verdiende geld, komt het geweld.

Films in deze categorie

THE MULE

Misdaaddrama met Oscarwinnaar Clint Eastwood als regisseur én hoofdrolspeler.

Earl Stone (Eastwood) is een eenzame man van in de tachtig die failliet is en hierdoor genoodzaakt is zijn bedrijf te sluiten. Hij krijgt een baan aangeboden waar hij alleen voor
hoeft te rijden. Een simpel baantje, maar buiten Earl’s weten om heeft hij zich aangeboden als drugskoerier voor een Mexicaans drugskartel. Met zowel het drugskartel als de autoriteiten op zijn hielen, probeert hij de fouten die hij in het verleden heeft gemaakt recht te zetten. Naast Eastwood onder andere Bradley Cooper (AMERICAN SNIPER, A STAR IS BORN) en Laurence Fishburne (WHAT’S LOVE GOT TO DO WITH IT).

Films in deze categorie

ANOTHER DAY OF LIFE

Winnaar European Film Award (Europese Oscar) voor de beste animatiefilm van het jaar.
Een bijzonder indrukwekkende verfi lming van Kapuscinski’s beroemde boek, waarin we mee worden genomen in de gekte, de hoop, het onrecht en het idealisme van de onafhankelijkheidsstrijd in de jaren ’70 in Angola. Kapuscinski besluit in die tijd om als enige buitenlandse journalist naar het front te trekken. Het wordt zijn persoonlijk zwaarste tocht
met een intense verslaggeving over de droom van een vrij Afrika. Door de prachtige animaties van de filmmakers maken we niet alleen de gebeurtenissen mee, maar ervaren ze ook. In combinatie met hedendaagse documentaire beelden van de hoofdpersonages die nu nog leven, krijgt de film een enorme emotionele kracht.

Films in deze categorie

BLAZE + MINI CONCERT TIM KNOL & DJURRE DE HAAN

Steracteur Ethan Hawke imponeert dit keer achter de camera met zijn ode aan de haast vergeten countryheld Blaze Foley.

Mini-concert Tim Knol en Djurre de Haan
Op donderdag 7 februari wordt de film ingeleid met een mini-concert van de Nederlandse Americana artiesten Tim Knol en Djurre de Haan (Awkward i), die allebei fan zijn van Blaze Foley. Ze spelen liedjes van Foley, vertellen verhalen, en leggen uit wat de man zo’n legende maakt.

Over de film:
De kleurrijke singer-songwriter Blaze Foley was, samen met vriend Townes Van Zandt, een sleutelfiguur in de Texas Outlaw muziekbeweging van de jaren ’70 en ‘80. Hij overleed te jong als onbekende muzikant, maar niet zonder country-artiesten als Willie Nelson en Merle Haggard te hebben geïnspireerd.
De film volgt de zanger in verschillende fases van zijn leven: zijn relatie met Sybil Rosen, de impact van zijn nummers en zijn tragische overlijden op 39-jarige leeftijd. Een liefdevol eerbetoon van regisseur Ethan Hawke aan een haast vergeten countryheld.
VS, 2018, 128 min, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.

Het programma begint om 20.00. Na het mini-concert van 30 tot 40 minuten wordt aansluitend de film vertoond.
Deze show is eenmalig bij Cinema Oostereiland te zien.

 

 

Films in deze categorie

ROMA

Persoonlijke film van de Mexicaanse Oscarwinnaar Alfonso Cuarón (Y TU MAMÁ TAMBIÉN, CHILDREN OF MEN, GRAVITY).

Mexico-Stad, jaren ‘70. Cleo werkt als een inwonende dienstmeid en oppas voor een gezin uit de hogere middenklasse in het Roma-district. Wanneer de vader voor een verdacht lange zakenreis vertrekt, blijft zijn vrouw Sofia alleen achter. Zelf wordt Cleo gedumpt door haar zelfingenomen vriendje zodra hij ontdekt dat ze zwanger is. Beide vrouwen zouden binnenkort wel eens alleenstaande moeder kunnen worden. Maar het verschil in sociale status zal de toekomst voor de een heel anders bepalen dan voor de ander. Cuarón betovert en verrast de kijker met subtiele details en herkenbaar menselijk geworstel, afgezet tegen historische gebeurtenissen. ROMA wordt lovend ontvangen en is de winnaar van de Gouden Leeuw van het filmfestival van Venetië.

Films in deze categorie

GREEN BOOK

Inspirerend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen twee tegengestelde persoonlijkheden.

Wanneer de donkere pianist Don Shirley (een rol van Mahershala Ali) in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip (Viggo Mortensen). Deze Italiaans-Amerikaanse uitsmijter wil graag wat bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar, racisme maar ook een volle dosis humor. Golden Globe winnaar voor beste komedie en beste mannelijke bijrol!

Films in deze categorie

CAPHARNAÜM

Indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind.

In de rechtbank staat de 12-jarige Zain (Zain Al Rafeea) tegenover zijn ouders, ‘Omdat ze me leven hebben gegeven’. Zain slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet. Als oudste kind is het zijn taak om te werken en het gezin te onderhouden. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan een oudere lokale groenteboer, besluit Zain weg te lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip, met nieuwe vriendschappen en alles beslissende keuzes. De cast bestaat veelal uit amateuracteurs en met name Zain Al Rafeea wordt geprezen om zijn sterke acteerprestaties. Winnaar van de Juryprijs in Cannes en genomineerd voor een Golden Globe.

Films in deze categorie

IF BEALE STREET COULD TALK

Verenigde Staten
drama, romantiek, boekverfilming, 120 minuten
Regie: Barry Jenkins
Met: KiKi Layne - Stephan James - Regina King - Colman Domingo // meer info

CAN YOU EVER FORGIVE ME?

Verenigde Staten
drama, komedie, 106 minuten
Regie: Marielle Heller
Met: Melissa McCarthy - Richard E. Grant - Jane Curtin // meer info

VICE

Verenigde Staten
drama, biografisch, historisch, 133 minuten
Regie: Adam McKay
Met: Christian Bale - Amy Adams - Sam Rockwell // meer info

A QUIET PASSION – EMILY DICKINSON: FILM EN OPTREDEN KOOR

Verenigd Koninkrijk, België
drama, biografie, 125 minuten
Regie: Terence Davies
Met: Cynthia Nixon - Jennifer Ehle - Keith Carradine // meer info

THE FAVOURITE

Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk
Drama, 120 minuten
Regie: Yorgos Lanthimos
Met: Olivia Colman - Emma Stone - Rachel Weisz // meer info

GREEN BOOK

Verenigde Staten
Drama, 130 minuten
Regie: Peter Farrelly
Met: Viggo Mortensen - Mahershala Ali // meer info

WERK OHNE AUTOR

Duitsland
Thriller, oorlog, drama, 188 minuten
Regie: Florian Henckel von Donnersmarck
Met: Sebastian Koch - Lars Eidinger // meer info

AT ETERNITY’S GATE

Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, VS, Ierland
drama, biografisch, 111 minuten
Regie: Julian Schnabel
Met: Willem Dafoe - Rupert Friend - Mads Mikkelsen // meer info

CAPHARNAÜM

Libanon
Drama, 120 minuten
Regie: Nadine Labaki
Met: Zain Al Rafeea - Yordanos Shiferaw - Treasure Bankole // meer info

PÁJAROS DE VERANO

Colombia
Drama, 125 minuten
Regie: Ciro Guerra
Met: José Acosta - Carmiña Martínez - Natalia Reyes // meer info

ANOTHER DAY OF LIFE

Polen, Spanje
Drama, 80 minuten
Regie: Raúl de la Fuente
Met: Miroslaw Haniszewski - Vergil J. Smith - Tomasz Zietek // meer info

THE MULE

Verenigde Staten
Drama, 117 minuten
Regie: Clint Eastwood
Met: Clint Eastwood - Bradley Cooper - Laurence Fishburne // meer info

ON THE BASIS OF SEX

Verenigde Staten
Biografisch, drama, 120 minuten
Regie: Mimi Leder
Met: Felicity Jones - Armie Hammer - Kathy Bates - Justin Theroux // meer info

ARCTIC

Verenigde Staten
Drama, 98 minuten
Regie: Joe Penna
Met: Mads Mikkelsen // meer info

LAZZARO FELICE

Italië
Drama, 125 minuten
Regie: Alice Rohrwacher
Met: Alba Rohrwacher - Sergi Lopez - Nicoletta Braschi // meer info

THE AFTERMATH

Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten
Drama, 109 minuten
Regie: James Kent
Met: Keira Knightley - Alexander Skarsgård - Flora Thiemann // meer info

PETERLOO

Verenigd Koninkrijk
Drama, historisch, 154 minuten
Regie: Mike Leigh
Met: Rory Kinnear - Pearce Quigley - David Moorst // meer info

BOHEMIAN RHAPSODY

Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten
Muziek, drama, 135 minuten
Regie: Bryan Singer
Met: Rami Malek - Lucy Boynton - Gwilym Lee // meer info

DOUBLES VIES

Frankrijk
drama, komedie, 108 minuten
Regie: Olivier Assayas
Met: Juliette Binoche - Guillaume Canet - Christa Théret // meer info

UN AMOUR IMPOSSIBLE

Frankrijk
drama, boekverfilming, 135 minuten
Regie: Catherine Corsini
Met: Virginie Efira - Niels Schneider -Jehnny Beth // meer info