LION

Bestseller ‘Mijn lange weg naar huis’ verfilmd met sterrencast.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, vertelt LION het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Jaren later gaat Saroo gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen terug naar India in de hoop zijn familie terug te vinden. Met Dev Patel (SLUMDOG MILLIONAIRE), Rooney Mara, Nicole Kidman en David Wenham.

Films in deze categorie

KNIELEN OP EEN BED VIOLEN

Vier Vijf jaar Cinema Oostereiland. Met de populairste titels van de afgelopen vijf jaar.

Voor de meesten behoeft KNIELEN OP EEN BED VIOLEN weinig introductie. Het boek van Jan Siebelink won de AKO Literatuurprijs en was een van de grootste bestsellers van de afgelopen tien jaar. Het verhaal is gebaseerd op de eigen herinneringen van Siebelink. Hans (Barry Atsma) en Margje Sievez (Noortje Herlaar) zijn een hardwerkende koppel. Ze leiden een gelukkig leven op een kwekerij totdat Hans een religieuze ervaring heeft. De bij hem aangewakkerde godsdienstwaanzin zorgt voor een breuk in het gezin. Regisseur Ben Sombogaart bracht het met zijn vorige boekverfilming, DE TWEELING, tot een Oscarnominatie voor beste buitenlandse film.

Films in deze categorie

WILD

Na jaren roekeloos geleefd te hebben neemt Cheryl Strayed (Oscarwinnares Reese Witherspoon) een drastisch besluit. Achtervolgd door de herinneringen aan haar moeder Bobbi (Laura Dern), en zonder ook maar enige ervaring, besluit ze helemaal alleen de Pacific Crest Trail te gaan lopen, een tocht van meer dan 1600 km. WILD legt haar angstige en mooie momenten bloot, tijdens een reis die haar soms gek maakt, soms kracht geeft en uiteindelijk geneest. WILD is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Cheryl Strayed.

★★★★ de Volkskrant: ‘Knap is vooral dat Wild ondanks het overbekende thema geen zoet, voorspelbaar verhaal is geworden’ – lees de recensie

Films in deze categorie

Sorry, voor deze special zijn er geen voorstellingen meer.