ISLE OF DOGS

Na het succesvolle THE GRAND BUDAPEST HOTEL is meesterstylist en regisseur Wes Anderson terug. En wel met zijn tweede animatiefilm, het eveneens prachtig gestyleerde ISLE OF DOGS. Het verhaal richt zich op Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island. In een vliegtuigje steekt Atari alleen de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. In de stemmencast zijn onder meer Scarlett Johansson, Bill Murray, Frances McDormand en Tilda Swinton te horen.

Films in deze categorie

LOVING VINCENT

Uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.
Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film zijn meest inspirerende schilderijen tot leven. LOVING VINCENT is lovend onthaald en won al meerdere internationale prijzen.

Films in deze categorie

Film Plus LOUISE EN HIVER

Film Plus programma over ‘ouder worden’. Louise en Hiver is een prachtige, wonderschoon getekende ode aan het leven, aan het ouder worden en aan de overgave.

Thema van deze middag is ‘ouder worden’. Louise en Hiver is een ontroerende animatiefilm over een bejaarde dame die zielsalleen de winter doorbrengt aan de kust. Het FilmPlus programma valt samen met de Gedichtendag 2018. Een presentatie van dichtbundels met gratis poezie geschenk wordt u aangeboden door boekhandel Stumpel en Bibliotheek Hoorn geeft 2 korting op elk kaartje.

De animatiefilm voor volwassenen LOUISE EN HIVER, wordt voorafgegaan door een presentatie door fotogaaf Willem Boon. Hij heeft een fotoserie gemaakt over ouder worden. Zijn fotopresentatie wordt begeleid door gedichten van Anne Budgen.( http://www.annebudgen.com) Na afloop van de film is er een poezieworkshop door Janneke te Hoven. De zelfgemaakte gedichten kunnen worden voorgelezen in de filmzaal.

Tijd: van 14:00-16:30

 

 

Films in deze categorie

NOSTALGIA: HOWL’S MOVING CASTLE

Sophie is achttien en werkt zich te pletter in de hoedenwinkel die haar vader ooit bezat. Op een uitje naar de stad loopt Sophie de mysterieuze tovenaar Howl tegen het lijf. Howl is verschrikkelijk knap maar wanneer de jaloerse Heks van Verspilling hen samen ziet besluit ze Sophie te vervloeken. Sophie wordt in een klap 72 jaar ouder en om haar geheim te bewaren vlucht ze naar Howl’s kasteel. Die herkent haar niet en neemt Sophie aan als huishoudster. Al snel zet de oude Sophie het kasteel op stelten. Maar hoe zal Sophie ooit aan haar vloek kunnen ontsnappen?

Films in deze categorie

PHANTOM BOY

Meeslepend detectiveverhaal met een knipoog naar Batman en Spiderman.
De 11-jarige Leo uit New York is een phantom boy: hij kan onzichtbaar worden en door muren vliegen. Hij raakt bevriend met Alex, een politieagent die in een rolstoel zit. Alex werd gewond door een mysterieuze bandiet die de stad bedreigt met een gevaarlijk computervirus. Samen vormen ze een buitengewoon superduo, met Leo in de lucht en Alex op de rond. Ze ontfermen zich over Marie, een moedige journaliste die op zoek gaat naar de schurk en op wie Alex een oogje heeft. Wanneer Marie in de handen van de gangster valt, moet het duo al hun krachten bovenhalen om haar terug te vinden en New York van de ondergang te redden.

Films in deze categorie

HOE TEM JE EEN DRAAK 2 3D (NL)

Het spannende tweede deel van de HOE TEM JE EEN DRAAK -trilogie. Dit spannende tweede deel neemt je mee terug naar de fantastische wereld van Hikkie en Tandloos op het eiland Berk. Vijf jaar nadat de draken en Vikingen verenigd zijn, houden Astrid, Snotvlerk en de rest van de bende zich voornamelijk bezig met drakenracen, de populairste sport op het eiland. Hikkie en Tandloos gaan liever op zoek naar onbekende gebieden en nieuwe werelden. Tijdens een van die avonturen ontdekt het onafscheidelijke duo een geheimzinnige ijsgrot, waar honderden wilde draken leven, en een mysterieuze drakenrijder. Hikkie en Tandloos raken verzeild in een strijd om de vrede en moeten zich sterk maken voor hun idealen. Alleen samen zijn ze sterk genoeg om de toekomst voor mens en draak veilig te stellen.

Films in deze categorie

Knor

Nederland, België
animatie, familiefilm, 72 minuten
Regie: Mascha Halberstad
Met: Hiba Ghafry- Kees Prins- Matsen Montsma // meer info

DE BAD GUYS (NL)

Verenigde Staten
animatie, actie, komedie, 100 minuten
Regie: Pierre Perifel
// meer info