THE GODFATHER – 50TH ANNIVERSARY

Ter ere van het 50-jarig jubileum van Francis Ford Coppolas meesterwerk THE GODFATHER is de film tijdelijk terug op het grote doek.

 

Coppola’s meesterlijke verfilming van het boek van Mario Puzo beschrijft de opkomst en ondergang van de familie Corleone. In de film zijn onder andere Marlon Brando, Al Pacino, Robert Duvall en Diane Keaton te zien. De film wordt terecht gezien als een van de belangrijkste filmtrilogieën uit de filmgeschiedenis.

 

In aanloop naar het 50-jarig jubileum van de oorspronkelijke release van de eerste film op 24 maart 1972 besloten Paramount en Coppola’s productiebedrijf American Zoetrope de films nauwgezet te restaureren en ervoor te zorgen dat het resultaat zou voldoen aan de oorspronkelijke visie van Coppola en cameraman Gordon Willis. Het eindresultaat is fantastisch.

Films in deze categorie

FREE FIRE

Excentrieke mix van actie, Tarantino en jaren zeventig B-films.

Boston, 1978. In een afgelegen fabriekshal komt een stel markante gangsters bijeen om een wapendeal af te handelen. Maar wat een soepele overdracht had moeten worden, loopt uit de hand. In de chaos van kogelregens, scheldpartijen en rappe oneliners proberen alle gangsters deze nacht te overleven. En dat alles op die ene locatie. Wie zal er met de buit vandoor gaan? Na onder meer de vervreemdende misdaadkomedie SIGHTSEERS en het retro-futuristische HIGH-RISE bewijst de Britse veelfilmer Ben Wheatley hiermee opnieuw zijn status van Engelands best bewaarde geheim. In zijn uiteenlopende cast valt met name Brie Larson op. Met deze shoot out film volgt ze verrassend haar Oscarwinnende hoofdrol in ROOM op.

Films in deze categorie

DE BAD GUYS (NL)

Verenigde Staten
animatie, actie, komedie, 100 minuten
Regie: Pierre Perifel
// meer info