THE COURIER

Regie: Dominic Cooke
Cast: Benedict Cumberbatch- Rachel Brosnahan- Merab Ninidze
Genre: spionage, thriller
Land: Verenigde Staten
Duur: 111 minuten
Kijkwijzer: 12 jaar16 jaar16 jaar16 jaar

In het weekend van 24 tot en met 26 september vindt de IRONMAN plaats in Westfriesland. Hierdoor zullen sommige wegen afgesloten zijn. Het Oostereiland is bereikbaar per fiets en te voet. Kijk voor meer informatie op: https://www.hoorn.nl/Home/Verwijzingen/Producten/IRONMAN 

 

Benedict Cumberbatch (THE IMITATION GAME) in een van zijn beste rollen als spion tegen wil en dank tijdens de koude oorlog.

Naar een waargebeurd verhaal: het is 1962. Terwijl de Koude Oorlog de wereld bedreigt, gaat het leven van de onopvallende Britse zakenman Greville Wynne zijn gewone gang. Tot hij plots wordt gerekruteerd door MI-6 – sterke rol van Rachel Brosnahan als Brits geheim agent – en de CIA. Ze willen hem als spion naar Moskou sturen om contact te leggen met Sovjetofficier Penkovsky. Ondanks Grevilles totale gebrek aan ervaring, moeten de mannen samen geheime staatsinformatie het land uitsmokkelen. Hun missie: belangrijke informatie verzamelen die nodig is om een nucleaire confrontatie te voorkomen en de Cuba Crisis te beëindigen. Wynne komt terecht in een levensgevaarlijke operatie waarin elke stap die hij zet wordt gevolgd en niemand te vertrouwen is.