THE BEST OF IDFA ON TOUR 2018 – 2019

Regie:
Cast:
Genre:
Land:
Duur: 300 minuten
Kijkwijzer:

De beste films van het IDFA op één dag te zien bij Cinema Oostereiland!
Van de meer dan honderd documentaires die tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam in première gaan, zijn de beste films door het hele land te zien. In januari is dit The Best of IDFA on Tour-programma bij Cinema Oostereiland te zien.

Kaarten zijn alleen verkrijgbaar voor het gehele programma, het is niet mogelijk kaarten te kopen voor losse films.
Normaal: €25,00
Vrienden: €22,50
VIP bankgiroloterij: €20,00

Programma

11:00 uur:
The Man Who Looked Beyond the Horizon van Martijn Blekendaal – Winnaar van de IDFA Special Jury Award for Children’s Documentary
Nederland 2018, 26 min, Nederlands gesproken en Engels gesproken
Ruim veertig jaar geleden besloot Bas Jan Ader de stoute schoenen aan te trekken. Met een piepklein zeilbootje verliet hij de Amerikaanse kust om naar Engeland te varen. Negen maanden later werd dat bootje dobberend op zee teruggevonden. Zonder Bas Jan.

Aansluitend:
Los Reyes van Bettina Perut & Iván Osnovikoff – Winnaar Special Jury Award for Best Feature-Length Documentary
Chili/Duitsland 2018, 78 min, Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
Los Reyes is het oudste skatepark van de Chileense hoofdstad Santiago. Maar in zijn letterlijke betekenis (‘de koningen’) slaat de titel van deze film evengoed op Chola en Football, de twee zwerfhonden die van deze open ruimte vol rondrazende skateboards en lawaaierige tieners hun thuis hebben gemaakt.

12:45 uur: lunchpauze

13:45 uur:
Island of the Hungry Ghosts van Gabrielle Brady – Winnaar Amsterdam Human Rights Award
Duitsland/Groot-Brittannië/Australië 2018, 94 min, diverse talen gesproken, Nederlands ondertiteld
De beelden van de krabbentrek op het in de Indische Oceaan gelegen Christmas Island hadden in een natuurfilm niet misstaan. Maar Gabrielle Brady contrasteert dit fenomeen met een heel andere vorm van migratie. De idealistische traumatherapeut Poh Lin bezoekt daar het zwaarbewaakte Australische detentiecentrum voor illegale immigranten, die er vaak jarenlang zonder enig perspectief worden vastgehouden.

15:20 uur: pauze

15:45 uur:
Don’t Be a Dick About It van Benjamin Mullinkosson – Winnaar VPRO IDFA Audience Award
Verenigde Staten 2017, 69 min, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Peter en Matthew hebben allebei rood haar, groeien op bij hun ouders, zijn dol op elkaar en vliegen elkaar voortdurend in de haren. Peter is geobsedeerd door het televisieprogramma Survivor, waarvan hij de eliminatierondes elke dag volgens een onwrikbaar ritueel naspeelt. Zijn jongere broer Matthew heeft een extreme angst voor honden en probeert daar vanaf te komen.

16:55 uur: einde