THE BEST OF IDFA 2017 ON TOUR

Regie: Diverse regisseurs
Cast:
Genre:
Land:
Duur: 300 minuten
Kijkwijzer:

Het International Documentary Festival Amsterdam beleefde vorig jaar haar 30ste editie en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste en best bezochte Documentaire Festival ter wereld. In het programma THE BEST OF IDFA 2017 ON TOUR ziet u vier bekroonde documentaires.

Alle films zijn Nederlands ondertiteld. Kaarten zijn te koop voor het gehele programma en kosten € 25,- , €22,50 voor vrienden of € 20,- op vertoon van de VIP kaart van de BankGiro Loterij.

Programma:

11:00 uur:
AMAL van Mohamed Siam –Openingsfilm IDFA 2017
Egypte 2017, 83 min, Arabisch gesproken, Nederlands ondertiteld
Amal is veertien jaar oud als ze tijdens de Arabische Lente naar het Tahrirplein in Caïro trekt om te demonstreren. Met jeugdige overmoed gaat ze recht op het gevaar af. Deze coming of age-film volgt haar in de jaren die volgen, een periode waarin de onverschrokken Amal haar eigen identiteit zoekt in een land in transitie.

12:25 uur: lunchpauze

13:15 uur:
AS WE’RE TOLD van Erik Holmström – IDFA Special Jury Award for Short Documentary 2017
Zweden 2017, 28 min, Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld
Portret van de meest impopulaire instantie in Zweden: het arbeidsbureau. Om de anonimiteit van de geïnterviewden te waarborgen, worden alle werknemers – van receptionisten tot psychologen en directeuren – nagespeeld door poppen, met talloze opzienbarende onthullingen tot gevolg. Zoals: een werkcoach helpt gemiddeld slechts tien mensen per jaar aan een baan.

Aansluitend:
PIRIPKURA van Renata Terra, Bruno Jorge & Mariana Oliva – Human Rights Award IDFA 2017
Brazilië 2017, 81 min, Portugees gesproken, Nederlands ondertiteld
Om de paar jaar trekt Jair Candor de jungle van de Amazone in, op zoek naar de laatste overlevenden van de Piripkura. Zijn zoektocht is urgent en tragisch: alleen door te bewijzen dat de indianen nog leven, kan hun leefgebied beschermd worden. Een fascinerende en ontroerende ode aan onverzettelijkheid.

15:00 uur: pauze

15:30 uur:
THE OTHER SIDE OF EVERYTHING van Mila Turajlic – Winnaar IDFA Award for Best Feature-Length Documentary 2017
Servië 2017, 104 min, Servisch gesproken, Nederlands ondertiteld
Een opgesplitst appartement in Belgrado vertelt een familieverhaal en symboliseert een land in politieke onrust. Srbijanka Turajlić, een politiek activist die een grote rol speelde in de revolutie na het opbreken van Joegoslavië, woont hier nog steeds. Dochter Mila portretteert haar in een ontroerende film die de woning nauwelijks verlaat.

17:15 uur: einde

 

Voor meer informatie over het International Documentary Festival Amsterdam klik hier.