SUPERJUFFIE

Regie: Martijn Smits
Cast: Diewertje Dir - Carly Wijs - Harry Piekema - Hassan Slaby
Genre: jeugd, kinderfilmlab
Land: Nederland
Duur: 84 minuten
Kijkwijzer: 6 jaar

Een rijke filmervaring in het Kinderfilmlab.

Het Kinderfilmlab is een programma waarin voor kinderen dieper op film in al haar facetten wordt ingegaan, met een inleiding, een bijzondere film en een leuke activiteit na afloop. Zo wordt een gewoon filmbezoek een rijke ervaring. Voor de bijeenkomst op 16 december de film SUPERJUFFIE.

Juf Josje is een heel gewone juf, maar als ze een mysterieus beeldje ontdekt, verandert ze plotseling in Superjuffie. Ze schiet als een groene tornado door de lucht, kan met dieren praten en komt in actie als die in gevaar zijn! Dit is nogal onhandig als je als nieuwe juf les moet geven aan groep 6. Een aantal leerlingen ontdekt het geheim van Josje en helpen haar. Als er een tijgertje verdwijnt uit de dierentuin, moeten Superjuffie en de kinderen samenwerken om dit mysterie op te lossen en grotere problemen te voorkomen. Gebaseerd op de boekenserie van Janneke Schotveld.

Workshop na de film: Ontdek de superkrachten in jezelf! Samen verzinnen we oplossingen voor dieren die door de plastic soep in zee in nood verkeren door een strip- of storyboard te maken.