REGENBOOGVIERING

Regie:
Cast:
Genre:
Land:
Duur: 60 minuten
Kijkwijzer:

Feestelijke LHBTI regenboogviering op 11 oktober 2020 met filmfestival bij Cinema Oostereiland

‘Liefde is van iedereen!’ is het thema van de jaarlijkse regenboogviering tijdens de West-Friese Regenboogweek. Op 11 oktober organiseren het Foreestenhuis, de werkgroep Kleurrijk Verbonden en Cinema Oostereiland een LHBTI filmfestival in combinatie met de jaarlijkse regenboogviering, dit jaar op de binnenplaats van het gebouwencomplex op het Oostereiland.

De regenboogviering is een laagdrempelige kerkdienst die vanuit verschillende Hoornse kerken wordt georganiseerd om de liefde te vieren en uit te dragen dat iedereen welkom is. Liefde is een veel besproken woord. Maar wat betekent het als we zeggen: Liefde is van iedereen? Liefde wordt meer als je ervan deelt en kunt ontvangen. Die gegeven en ontvangen liefde is van iedereen. Het prachtige verhaal over de liefde tussen David en Jonathan en een korte overdenking door dominee Jan Berkvens, waar ook de films aan bod zullen komen, laten dat zien. De oude, nieuwe en persoonlijke verhalen worden afgewisseld met poëzie van Ruud Bennis en livemuziek door zangeres Cobi de Bruijn en pianiste Mieke van der Sluis.

Om 12:00 uur en 12:15 uur starten in de zalen van Cinema Oostereiland twee films: Gods own Country en Deux. Aansluitend is om 14:00 uur op de binnenplaats de regenboogviering. Na de regenboogviering kan de bezoeker naar de film A Perfect Normal Family. Wethouder Kholoud al Mobayed is aanwezig namens gemeente Hoorn.

Toegang voor de viering is gratis. Kaarten voor de viering en de films worden los van elkaar aangeboden. 

Bij slecht weer vindt de viering plaats in zaal 1.