PROXIMA

Regie: Alice Winocour
Cast: Eva Green- Matt Dillon- Lars Eidinger
Genre: Drama
Land: Frankrijk, Duitsland
Duur: 107 minuten
Kijkwijzer: 6 jaar16 jaar16 jaar

De nuchtere Française Sarah voedt haar jonge dochter Stella alleen op. Ze is een toegewijd moeder en Sarah en Stella hebben een nauwe band. Sarah is ook een briljante en gedreven astronaut, die geselecteerd wordt voor een ambitieuze – door mannen gedomineerde – ruimtemissie. Ze bereidt zichzelf en Stella voor op haar langdurige afwezigheid en fysiek in topconditie begint ze aan de zware training in Rusland. Het is het begin van een emotionele rollercoaster, waarin ze moet schipperen tussen haar persoonlijke dromen en behoeften en die van haar kind. Met BAFTA winnaar en Golden Globe genomineerde Eva Green.

 

Recensies in de media:

NRC ★★★★
“Regisseur Alice Winocour verkent realistisch en met open vizier de ruimtevaart voor moeders.”

De Volkskrant ★★★★
“Winocour (…) wilde de eerste ruimtevaartfilm maken die zich concentreert op aardse problemen. Daarin is ze fantastisch geslaagd, zonder dat de spanning en het ongewone van het genre ontbreekt.”
“Als portret van de kwetsbare ouder-kindrelatie is Proxima diepgravend en ontroerend, zonder een ogenblik sentimenteel te worden.”
“Een indrukwekkende film, met sterk acteerwerk (…) en een prachtige soundtrack van Ryuichi Sakamoto.”

Trouw ★★★★
“Eva Green is perfect gecast.”
“De film realiseert een indrukwekkende spagaat. (…) Kinderen opvoeden en je andere dromen waarmaken is een veelkoppig beest en deze film durft dat beest in de ogen te kijken.”

VPRO CINEMA ★★★★
“Het kloppende hart van de film is de relatie tussen Sarah en haar achtjarige dochter Stella, die zeer geloofwaardig worden neergezet door Eva Green, de jonge Zélie Boulant.”

 

Kaartverkoop bij voorkeur via de website

Wilt u voor of na de film naar de Brasserie? Reserveer uw tafel via https://brasserie-oostereiland.nl/

Lees hier meer over onze Coronamaatregelen.