POESLIEF

Regie:
Cast:
Genre: Documentaire
Land: Nederland
Duur: 60 minuten
Kijkwijzer: alle leeftijden

POESLIEF is een ode aan de kat.

Abatutu, de bekendste filmkat van Nederland, heeft zijn eigen film gemaakt. Met de hulp van vele andere katten heeft Abatutu de grappigste en liefste kattenvideo’s verzameld. Abatutu voorziet de filmpjes van commentaar. Ook geeft Abatutu een inkijkje in zijn leven als BK-er; Bekende Kat. De film behandelt verschillende thema’s: katten en water, katten en honden, katten en andere dieren. Abatutu krijgt de stem van presentatrice Nicolette Kluijver en zal elk onderdeel inleiden met een grappig filmpje. Bloopers dus, maar ook vertederende kattenfilmpjes. Zoals een kip die zich ontfermt over een nestje kittens. Het is een ode aan de kat, maar het is wel meer zijn dan een standaard kattenfilmpje dat je op internet ziet. De film is geproduceerd door Ignas van Schaick. De maker van de succesfilms DE WILDE STAD en DE NIEUWE WILDERNIS.

 

Cinema Oostereiland en de Vrienden van het Westfries Museum besteden op zondag 22 mei op unieke wijze aandacht aan de relatie tussen mens en dier. De aanleiding is de expositie Dierbaar, onze relatie met dieren door de eeuwen heen in het Westfries Museum.

Programma
12.15 uur: BUDDY
12.45 uur: POESLIEF
14.00 uur: BESPREKING WERKEN UIT DE EXPOSITIE DIERBAAR
16.00 uur: COW

Over de expositie DIERBAAR in het Westfries Museum
De tentoonstelling DIERBAAR toont onze veranderende relatie met dieren door de eeuwen heen. Hoe kijken we vandaag de dag tegen dieren aan? Welke positie hebben ze in ons leven en hoe was dat drie/vierhonderd jaar geleden? De kunst van toen en nu geeft daar verrassend goed inzicht in. In DIERBAAR schuurt het werk van eigentijdse kunstenaars Adriana van Zoest (schilderijen) en Miriam Knibbeler (sculpturen) met de historische collectie in het museum. Bioloog en schrijver Midas Dekkers geeft hierop zijn karakteristieke commentaar in een speciale audiotour. De tentoonstelling is te zien t/m 17 juli 2022.