Mass

Regie: Fran Kranz
Cast: Jason Isaacs- Martha Plimpton- Ann Dowd
Genre: Drama
Land: Verenigde Staten
Duur: 111 minuten
Kijkwijzer: 12 jaar16 jaar16 jaar

Previously Unreleased
Ook dit jaar vertoont Eye Filmmuseum weer een aantal bijzondere films die wél te zien waren op prominente filmfestivals maar die de Nederlandse bioscopen niet bereikten. Een goed initiatief vinden wij en daarom hebben wij uit dit aanbod twee films voor Cinema Oostereiland geselecteerd; Mass en After Love.

 

Beklemmend, psychologisch drama, waarin de ouders van een high school shooter tegenover de ouders van een van zijn slachtoffers komen te staan.

In een kleine, helder verlichte kamer onder een kerk ontmoeten twee echtparen elkaar. Hun levens zijn verbonden door een grote tragedie: ze verloren elk een zoon bij een schietpartij op een middelbare school. Nu zitten de ouders van het slachtoffer tegenover de ouders van de dader. Ze hebben zich allemaal goed op dit gesprek voorbereid en proberen kalm te blijven – maar de zoektocht naar de juiste woorden blijkt lastiger dan gedacht en hun inlevingsvermogen wordt op de proef gesteld. Mass wordt gedragen door vier briljante acteurs: Ann Dowd (The Handmaids Tale), Martha Plimpton, Jason Isaacs en Reed Birney.