IN HET HOOFD VAN MIJN ZUSJE

Regie: Ingrid Kamerling
Cast:
Genre: Documentaire
Land: Nederland
Duur: 54 minuten
Kijkwijzer:

Documentaire ‘In het hoofd van mijn zusje’
Filmmaker Ingrid Kamerling heeft een persoonlijke documentaire gemaakt over haar zusje Vivian die in 2010 op jonge leeftijd een einde aan haar leven maakte. De film gaat over de zoektocht naar het waarom en staat stil bij de sociale druk die jonge mensen ervaren. Ogenschijnlijk was er niets aan de hand met Vivian. Ingrid Kamerling probeert met deze documentaire psychische problemen meer bespreekbaar te maken. http://vivianvivian-film.com/.

Nanette Waterhout, ervaringsdeskundige bij GGZ Noord-Holland-Noord: “Het is belangrijk om over psychische klachten en suïcidale gedachten te praten. Het kan opluchten, leiden tot begrip en steun en het draagt bij aan openheid hierover. Bedenk hierbij goed dat het ons allemaal kan overkomen.”

Op 10 oktober is de dag van de psychische gezondheid met als thema depressie. Vanuit GGZ Noord-Holland-Noord worden daarom in samenwerking met de gemeenten, scholen en cinema Oostereiland verschillende activiteiten georganiseerd.

Psychische klachten komen veel voor. Veel mensen komen daar met familie en vrienden doorheen, maar soms lukt dat niet en is professionele hulp nodig. Neem dan gerust contact op met uw huisarts en bespreek samen de mogelijkheden. GGZ Noord-Holland-Noord organiseert informatiebijeenkomsten over psychische klachten. Kijk op onze website voor meer informatie: www.ggz-nhn.nl/agenda

‘In het hoofd van mijn zusje’ is te zien op 14 november 2017 om 20.00 uur.
Er is een nagesprek met de maker van de film en een ervaringsdeskundige.

Gratis kaarten te verkrijgen door hier te klikken