I AM NOT YOUR NEGRO

Regie: Raoul Peck
Cast: Samuel L. Jackson - Stem
Genre: documentaire
Land: VS, Frankrijk, België, Zwitserland
Duur: 93 minuten
Kijkwijzer: 16 jaar16 jaar16 jaar16 jaar

FilmPlus programma: Inleiding door mevr. Monique Steijns. Zij is juriste bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij schreef onlangs een artikel over deze film in het NRC. Ook heeft zij de regisseur Raoul Peck geïnterviewd. Na afloop een filmgesprek met mevr. Steijns en een gespreksleider.

Duur film: 93 minuten

Zondag 15 oktober. Start programma 14.00 uur

Welke film zijn er te zien bij FilmPlus?
I AM NOT YOUR NEGRO:   Zondag 15 oktober 2017: 14:00
THE CIRCLE:                       Zondag 12 november 2017: 14:00
HUMAN:                               Zondag 3 december 2017: 14:00

De prijs voor de film en het plusprogramma is normaal €15,- en vriend €13,-.
Passepartout mogelijk bij het kopen aan de kassa van alle 3 de FilmPlus films. I.p.v. normaal €45 betaalt u dan €40,50 of i.p.v. vriend €40 betaalt u dan €34.50.

 

I AM NOT YOUR NEGRO Een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter. In 1979 beschreef James Baldwin in een brief aan zijn literaire agent zijn volgende project, Remember This House. Het zou een revolutionair en persoonlijk boek worden over drie vermoorde vrienden: Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King jr. Bij Baldwins dood in 1987 waren slechts dertig pagina’s van het manuscript klaar. In I AM NOT YOUR NEGRO verbeeldt regisseur Raoul Peck het boek dat James Baldwin nooit afmaakte. Het resultaat is een radicaal, actueel onderzoek over ras in Amerika, waarbij Peck gebruik maakt van bijzonder archiefmateriaal en Samuel L. Jackson de teksten van Baldwin uitspreekt.

 

FilmPlus: Films van nu over onderwerpen van nu. Cinema Oostereiland vertoont premiere films en documentaires. Films gemaakt door filmmakers die via film hun mening geven over de wereld waar we in leven. Iedere maand kiest Film PLUS films uit met onderwerpen als burgerschap, mediawijsheid of duurzaamheid. Bij de films bieden wij altijd iets extra’s aan zoals een lezing van een expert, een filmquiz of een workshop in de filmfoyer.