GALAPAGOS: HOPE FOR THE FUTURE

Regie: Evert van den Bos
Cast:
Genre: Documentaire
Land: Ecuador
Duur: 85 minuten
Kijkwijzer: alle leeftijden

GALAPAGOS: HOPE FOR THE FUTURE neemt u mee op een inspirerende reis naar een duurzame toekomst.
Een prachtig portret over de unieke eilandengroep en haar natuur midden in de Stille Oceaan bij Ecuador. Het is een film vol schitterende beelden van ongerepte natuur en bijzondere diersoorten, zoals de Galapagos pinguïns, hamerhaaien, Blue Footed Boobies en de grootste schildpadden ter wereld. De Galapagos wordt net als de rest van de wereld bedreigd door de verandering van het klimaat en invloeden van de mens. De film belicht een nieuwe kant, één waar mens en dier dicht bij elkaar staan. Het vertelt het hoopvolle verhaal van gepassioneerde onderzoekers die zich inzetten om dit bijzondere, maar kwetsbare ecosysteem toekomstbestendig te maken.

Spreker bij de film: Stefanie Ypma, onderzoeker Universiteit van Utrecht.
Utrechtse wetenschappers zijn bezig om de beroemde Galapagoseilanden bij Ecuador volledig plasticvrij te maken. Het moet het eerste plasticvrije ecosysteem ter wereld worden. Onderzoekers Erik van Sebille en Steffie Ypma proberen dit te bewerkstelligen door de oceaanstromingen in kaart te brengen. Om het plastic afval op de Galapagoseilanden efficiënt op te kunnen ruimen, ontwikkelen de onderzoekers een computertool. Deze tool voorspelt waar en wanneer het plastic aanspoelt. Het wordt een soort weersverwachting voor de parkwachters ter plekke.

In ons programmablad staat dat deze film om 14:00 uur begint, dit is na het drukken van het programma gewijzigd in 13:00 uur.

 

Sinds januari 2020 is Cinema Oostereiland partner van Puur Hoorn. Als partner organiseert zij in het side programma Cinema aan het Water een PUUR HOORN filmreeks. Met inspirerende films over de schoonheid, veerkracht en het belang van de natuur, over duurzame initiatieven en bewegingen waar we zelf een bijdrage aan kunnen leveren. Voor slechts 2 euro per kaartje. Zo krijgen alle inwoners de kans zich te laten inspireren om zelf een steentje bij te dragen aan een schonere wereld.