FJORD

Regie: Jan Haft
Cast: Nick Corkill
Genre: Documentaire
Land: Duitsland
Duur: 52 minuten
Kijkwijzer: alle leeftijden

De Noorse fjorden zijn de meest indrukwekkende landschappen van Europa. In de diepe, koude wateren schuilt een verrassend rijke onderwaterwereld: van uitgestrekte koraalriffen vol lichtgevende zeediertjes tot op haring jagende orka’s en bultrugwalvissen. De prijswinnende natuurfilmer Jan Haft onthult de bijzondere en betoverende rijkdom die verborgen ligt in het donkere water. In de diepe fjorden overleven dieren en planten in een fascinerende samenleving die voor het eerst in beeld wordt gebracht. Fjord is een intiem portret van een unieke wildernis.

 

Deze film is onderdeel van de PUUR HOORN filmreeks. Met inspirerende films over de schoonheid, veerkracht en het belang van de natuur wil gemeente Hoorn alle inwoners de kans bieden zich te laten inspireren om zelf een steentje bij te dragen aan een schonere wereld. De toegangsprijs is daarom slechts 2 euro!

Op dinsdag 14 juli om 19.30 uur, verzorgt Madelon Oostwoud de inleiding voor de schitterende film FJORD.

De ‘mind-goggling’  hoogtes en dieptes van een fjord tegenover de vlakheid van de Hollandse weilanden en de minimale diepte van de sloten en het IJsselmeer……

Ogenschijnlijk is er geen groter verschil dan tussen de fjorden van Noorwegen en het landschap van Noord-Holland. Madelon legt een onverwacht verband tussen het door mensen gecreëerde Noord-Hollandse landschap en de Noorse onderwaterwildernis. Een avond vol natuur en schoonheid, waarbij je na afloop van de film met heel andere ogen over het IJsselmeer kijkt, en over de weilanden die Hoorn omringen.

Madelon Oostwoud is eigenaar van het voedselbos bij Schellinkhout, www.schellinkwoud.nl

Zij is auteur van het boek ‘Voedselbos’ waarin 18 voedselbossen in Nederland en België tot in detail worden beschreven.