ELLY DE WAARD: ONTMOETING MET DAVID BOWIE

Regie:
Cast:
Genre: documentaire
Land:
Duur: 150 minuten
Kijkwijzer:

In samenwerking met popjournaliste Elly de Waard besteedt Cinema Oostereiland aandacht aan bekende muzikanten. Op zondag 9 april David Bowie, op 7 mei Frank Zappa.

Een overzicht van de carrière van David Bowie
De meeste muzikanten veranderen wel iets aan hun looks. Dit is een uitspraak van David Bowie, hij lijkt wel een kameleon, door de vele metamorfoses die hij onderging in zijn carrière. David Bowie speelde verschillende rollen tijdens zijn 40-jarige carrière, vaak gepaard gaande met grote stilistische veranderingen en altijd vooruitlopend op de heersende popoptredens.
Vanaf zijn dagen als glamrockidool begin jaren zeventig tot nu is David Bowie een vaste waarde in de rockmuziek gebleven, terwijl hij zich daarnaast ook bezig hield met productie, acteren op toneel en het witte doek. Aan het woord ook Bowies vrouw Iman en muzikanten Moby, Iggy Pop en Trent Reznor. Zeldzame familiefoto’s en filmclips. Met verschillende muziekvideo’s en uiteraard beelden van liveoptredens.

Programma
14.30 uur Muzikale opening door Carel Brouwers
14.45 uur Gesprek met Elly de Waard over haar ontmoeting met Bowie en Sepehr Maghsoudi over de invloed van Bowie op de mode
15.15 uur Start documentaire over Bowie
16.45 uur Vragen en afsluiting

Elly de Waard
Twintig jaar werkte Elly de Waard als popjournaliste voor Vrij Nederland en de Volkskrant. Zonder schroom en terughoudendheid interviewde zij een onuitputtelijke hoeveelheid internationale popmuzikanten, zoals The Rolling Stones, The Beatles, Roxy Music, Frank Zappa en The Velvet Underground. Elly de Waard heeft een jasje van Bowie in haar bezit. Op 9 april vertelt ze op het Oostereiland hoe dit zo is gekomen.

Sepehr Maghsoudi

Fashion designer & stylist Sepehr Maghsoudi geeft zijn visie op het Jasje van David Bowie en de invloed van Bowie op de mode. Meer informatie op: http://sepehrmaghsoudi.com/ 

Boek: Het Jasje van Bowie

Het boek Het Jasje van Bowie, een bundeling van de interviews van Elly de Waard, geeft een breed overzicht van de popmuziek in de jaren zeventig en tachtig. Bezoekers van de voorstellingen met Elly de Waard kunnen het boek aanschaffen voor 45 euro in plaats van de normale prijs 60 euro.