BUDDY

Regie: Heddy Honigmann
Cast: -
Genre: Documentaire
Land: Nederland
Duur: 86 minuten
Kijkwijzer: alle leeftijden

Fascinerende documentaire van niemand minder dan Heddy Honigmann over multi-getalenteerde, onmisbare honden en hun baasjes.
Over zes bijzondere honden die onmisbaar zijn voor hun eigenaars. Ze zijn speciaal opgeleid om hen te helpen in een leven dat niet altijd makkelijk is. Ze volgt onder meer een blinde vrouw van 86, die terugdenkt aan alle viervoeters die haar sinds haar eenentwintigste hebben bijgestaan. Van de meesten hangt een schilderij aan de muur, portretten die ze zelf niet kan zien. Hulphond Mister maakt veteraan Trevor ’s nachts wakker als zijn nachtmerries hem terugbrengen naar de oorlog in Afghanistan. En Kaiko helpt Erna met uitkleden en keert haar ’s nachts om in haar bed. Utah is een onvoorwaardelijke vriend voor de autistische jongen Zeb. BUDDY is een ode aan de vechtlust van de hoofdpersonen en een liefdesportret van de diepe band tussen mens en hond.

 

Cinema Oostereiland en de Vrienden van het Westfries Museum besteden op zondag 22 mei op unieke wijze aandacht aan de relatie tussen mens en dier. De aanleiding is de expositie Dierbaar, onze relatie met dieren door de eeuwen heen in het Westfries Museum.

Programma
12.15 uur: BUDDY
12.45 uur: POESLIEF
14.00 uur: BESPREKING WERKEN UIT DE EXPOSITIE DIERBAAR
16.00 uur: COW

Over de expositie DIERBAAR in het Westfries Museum
De tentoonstelling DIERBAAR toont onze veranderende relatie met dieren door de eeuwen heen. Hoe kijken we vandaag de dag tegen dieren aan? Welke positie hebben ze in ons leven en hoe was dat drie/vierhonderd jaar geleden? De kunst van toen en nu geeft daar verrassend goed inzicht in. In DIERBAAR schuurt het werk van eigentijdse kunstenaars Adriana van Zoest (schilderijen) en Miriam Knibbeler (sculpturen) met de historische collectie in het museum. Bioloog en schrijver Midas Dekkers geeft hierop zijn karakteristieke commentaar in een speciale audiotour. De tentoonstelling is te zien t/m 17 juli 2022.