BESPREKING WERKEN UIT DE EXPOSITIE DIERBAAR

Regie:
Cast:
Genre:
Land:
Duur: minuten
Kijkwijzer:

 

Deze bijeenkomst is tot onze spijt geannuleerd in verband met onvoldoende belangstelling.

 

Bespreking kunstwerken uit de expositie
Filmregisseur Ignas van Schaik, kunstenaar Adriana van Zoest en schrijfster Mensje van Keulen bespreken vanaf 14.00 uur hun favoriete kunstwerk uit de expositie Dierbaar in de grote filmzaal van Cinema Oostereiland, terwijl het kunstwerk op het filmdoek wordt vertoond. Gespreksleider Henk Tameling gaat op zoek naar reacties op vragen als hoe wij in onze samenleving omgaan met dieren, zien we het dier als vriend of als vijand?

 

Cinema Oostereiland en de Vrienden van het Westfries Museum besteden op zondag 22 mei op unieke wijze aandacht aan de relatie tussen mens en dier. De aanleiding is de expositie Dierbaar, onze relatie met dieren door de eeuwen heen in het Westfries Museum.

Programma
12.15 uur: BUDDY
12.45 uur: POESLIEF
14.00 uur: BESPREKING WERKEN UIT DE EXPOSITIE DIERBAAR
16.00 uur: COW

Over de expositie DIERBAAR in het Westfries Museum
De tentoonstelling DIERBAAR toont onze veranderende relatie met dieren door de eeuwen heen. Hoe kijken we vandaag de dag tegen dieren aan? Welke positie hebben ze in ons leven en hoe was dat drie/vierhonderd jaar geleden? De kunst van toen en nu geeft daar verrassend goed inzicht in. In DIERBAAR schuurt het werk van eigentijdse kunstenaars Adriana van Zoest (schilderijen) en Miriam Knibbeler (sculpturen) met de historische collectie in het museum. Bioloog en schrijver Midas Dekkers geeft hierop zijn karakteristieke commentaar in een speciale audiotour. De tentoonstelling is te zien t/m 17 juli 2022.