ZEILEN

Varen over de wereldzeeën. Hoe zeilde men toen op de historische schepen en hoe zeilt men nu op de supermoderne jachten? Ervaar de magische aantrekkingskracht van het water met een van onze geselecteerde films:

PO: REIS NAAR HET NOORDEN

Met deze prachtige animatiefilm nemen we de kinderen mee in de avonturen van zeevaarders en ontdekkingsreizigers.

St. Petersburg, 1892. Sasha is een aristocratisch meisje en een groot bewonderaar van haar opa. Hij is een bekende ontdekkingsreiziger die niet meer terugkwam van een expeditie naar de Noordpool. Als zij zijn reisplan ontdekt, loopt ze van huis weg om hem te gaan zoeken. Ze sluit zich aan bij de bemanning van een schip en vaart samen met hen naar het verre Noorden.

VO: DE MAN DIE ACHTER DE HORIZON KEEK

Een jeugddocumentaire over het verlangen naar het onmogelijke: Bas Jan Ader probeerde in het kleinste zeilbootje ooit de Atlantische oceaan over te steken. Een tragisch ongeval of was er meer in het spel? De film neemt de kijker mee op een spannende speurtocht door Aders films en foto’s – op zoek naar de sleutel tot het mysterie van zijn verdwijning. Een spannend verhaal over avontuur, over het opzoeken en overschrijden van grenzen. Het tarten en trotseren van de grens tussen wat kan en onvoorstelbaar lijkt.

Interesse in een van onze programma’s of een uitgebreider filmaanbod? Neem contact op via educatie@cinemaoostereiland.nl

Inschrijven

Meer weten? Stel hier je vraag