HOORN

Sinds januari 2020 is Cinema aan het Water partner van Puur Hoorn. Als partner organiseert Cinema Oostereiland een PUUR HOORN filmreeks. Met inspirerende films over de schoonheid, veerkracht en het belang van de natuur, over duurzame initiatieven en bewegingen waar we zelf een bijdrage aan kunnen leveren. Voor slechts 2 euro per kaartje. Zo wil gemeente Hoorn alle inwoners de kans bieden zich te laten inspireren om zelf een steentje bij te dragen aan een schonere wereld.

Op dinsdag 14 juli om 19.30 uur, verzorgt Madelon Oostwoud de inleiding voor de schitterende film FJORD.

De ‘mind-goggling’  hoogtes en dieptes van een fjord tegenover de vlakheid van de Hollandse weilanden en de minimale diepte van de sloten en het IJsselmeer……

Ogenschijnlijk is er geen groter verschil dan tussen de fjorden van Noorwegen en het landschap van Noord-Holland. Madelon legt een onverwacht verband tussen het door mensen gecreëerde Noord-Hollandse landschap en de Noorse onderwaterwildernis. Een avond vol natuur en schoonheid, waarbij je na afloop van de film met heel andere ogen over het IJsselmeer kijkt, en over de weilanden die Hoorn omringen.

Madelon Oostwoud is eigenaar van het voedselbos bij Schellinkhout, www.schellinkwoud.nl

Zij is auteur van het boek ‘Voedselbos’ waarin 18 voedselbossen in Nederland en België tot in detail worden beschreven.

Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop.

 

Bekijk ook deze inspirerende films gratis online:

ALBATROSS

Poëtisch en liefdevolle documentaire over de rauwe werkelijkheid van plasticsoep. Op de Midway-eilanden, gelegen in de noordelijke Grote Oceaan, filmt fotograaf, filmmaker en milieuactivist Chris Jordan met zijn crew het tragische lot van honderdduizenden Laysan-albatrossen die zich daar jaarlijks nestelen en jongen ter wereld brengen. Doordat ze plastic voor voedsel aanzien komen steeds meer albatrossen op een zeer trieste manier aan hun einde. Zo knipt Jordan met draaiende camera de maag open van een volwassen albatros die net is doodgegaan. Hij haalt meer dan een handvol plastic snippers uit de buik van de vogel. Grote brokken met scherpe randen, in alle maten en soorten. Een tragisch maar nodig pleidooi voor bewustwording.

Regie: Chris Jordan – VS – 2018 – 97 min.

Bekijk de film gratis op www.albatrossthefilm.com

FROM SOURCE TO SEA


In februari 2019 was beeldend kunstenaar Merijn Tinga, alias de Plastic Soup Surfer, te gast bij Cinema aan het Water. Met spectaculaire acties vraagt hij aandacht voor de problemen die veroorzaakt worden door plastic zwerfafval. Zo peddelt hij in zijn documentaire FROM SOURCE TO SEA de Rijn af op een board van petflesjes en diende hij een petitiemotie in om statiegeld op kleine plastic flesjes in te voeren. Waar de politiek in voornemens blijft hangen, komt Merijn in actie en laat op sportieve en inspirerende wijze zien welke acties nodig zijn voor een beter klimaat.
Regie: Eelke Dekker – NL – 2018 – 50 min.

Bekijk de documentaire FROM SOURCE TO SEA gratis op YouTube

 

 

 

Inschrijven

Meer weten? Stel hier je vraag