HOORN

Sinds januari 2020 is Cinema aan het Water partner van Puur Hoorn. Als partner organiseert Cinema Oostereiland een PUUR HOORN filmreeks. Met inspirerende films over de schoonheid, veerkracht en het belang van de natuur, over duurzame initiatieven en bewegingen waar we zelf een bijdrage aan kunnen leveren. Voor slechts 2 euro per kaartje. Zo wil gemeente Hoorn alle inwoners de kans bieden zich te laten inspireren om zelf een steentje bij te dragen aan een schonere wereld.

Op zondag 27 september om 10:30 en 13:00 uur, verzorgt Sanne Bloemink de inleiding voor de schitterende film FANTASTIC FUNGI.

In FANTASTIC FUNGI wordt u door de ogen van wetenschappers meegenomen op een cinematrip, door de wereld onder onze voeten. Daar bevindt zich een ondergronds netwerk aan schimmels dat ons kan helpen om oplossingen te vinden op de meest complexe medische kwesties en milieuproblemen. Aan het woord komen vooraanstaande wetenschappers als Paul Stamets (mycoloog) en bestseller-auteurs Michael Pollan, Eugenia Bone, Andrew Weil en anderen, om ons bewust te maken van de schoonheid, intelligentie en oplossingen die paddenstoelen kunnen bieden in medische, therapeutische en zelfs milieu-vraagstukken.

Sanne Bloemink, journalist en schrijver van het boek ‘De Wilde Wereld’
Sanne Bloemink: ‘The future is fungal’; na het zien van de film ‘Fantastic Fungi’ was ik daarvan overtuigd. In mijn onlangs verschenen boek ‘De wilde wereld’ ging ik op zoek naar een nieuwe relatie met de natuur. Hoe kunnen we ons meer verbonden voelen met de wereld om ons heen? Paddenstoelen en schimmels geven ons het goede voorbeeld en zetten de wereld letterlijk op zijn kop. Niet alleen putten designers, farmaceuten en engineers steeds vaker inspiratie uit schimmelnetwerken, ook houden schimmels ons een spiegel voor: hoe duurzaam zijn onze menselijke samenwerkingsvormen eigenlijk?

Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop.

 

Bekijk ook deze inspirerende films gratis online:

ALBATROSS

Poëtisch en liefdevolle documentaire over de rauwe werkelijkheid van plasticsoep. Op de Midway-eilanden, gelegen in de noordelijke Grote Oceaan, filmt fotograaf, filmmaker en milieuactivist Chris Jordan met zijn crew het tragische lot van honderdduizenden Laysan-albatrossen die zich daar jaarlijks nestelen en jongen ter wereld brengen. Doordat ze plastic voor voedsel aanzien komen steeds meer albatrossen op een zeer trieste manier aan hun einde. Zo knipt Jordan met draaiende camera de maag open van een volwassen albatros die net is doodgegaan. Hij haalt meer dan een handvol plastic snippers uit de buik van de vogel. Grote brokken met scherpe randen, in alle maten en soorten. Een tragisch maar nodig pleidooi voor bewustwording.

Regie: Chris Jordan – VS – 2018 – 97 min.

Bekijk de film gratis op www.albatrossthefilm.com

FROM SOURCE TO SEA


In februari 2019 was beeldend kunstenaar Merijn Tinga, alias de Plastic Soup Surfer, te gast bij Cinema aan het Water. Met spectaculaire acties vraagt hij aandacht voor de problemen die veroorzaakt worden door plastic zwerfafval. Zo peddelt hij in zijn documentaire FROM SOURCE TO SEA de Rijn af op een board van petflesjes en diende hij een petitiemotie in om statiegeld op kleine plastic flesjes in te voeren. Waar de politiek in voornemens blijft hangen, komt Merijn in actie en laat op sportieve en inspirerende wijze zien welke acties nodig zijn voor een beter klimaat.
Regie: Eelke Dekker – NL – 2018 – 50 min.

Bekijk de documentaire FROM SOURCE TO SEA gratis op YouTube

 

 

 

Inschrijven

Meer weten? Stel hier je vraag