JOSIEN STRINGER

Met Cinema aan het Water gebruiken we film als middel om te duiden, om afstand te nemen en de wereld vanuit een ander perspectief te bekijken. In de zoektocht naar de juiste programmering hebben we kennis mogen maken met inspirerende filmmakers, wetenschappers, overtuigers en voorlopers. De grootste uitdaging blijkt telkens weer om, ondanks de zwaarte van sommige onderwerpen, een positieve boodschap over te brengen en een handelingsperspectief te bieden. Dit uitgangspunt is voor mij ook leidend bij de educatieve programma’s die ik ontwikkel voor Cinema aan het Water.

Wonend op een historisch zeilschip, dichtbij de natuur en de elementen, zijn mijn respect én zorgen voor de natuur de afgelopen jaren steeds sterker geworden. Samen met mijn onderwijskundige achtergrond en mijn ambitie om mensen bewust te maken van het belang, de rol, de kwetsbaarheid en de veerkracht van natuur en mens, vormt dit de basis voor mijn manier van werken.

Heeft u zelf ideeën voor prangende onderwerpen of kent u filmmakers, inspirators, projecten of duurzaamheidsstrijders die een podium verdienen? Neemt u dan gerust contact met mij op: info@cinemaoostereiland.nl

Josien Stringer

projectleider Cinema aan het Water

Inschrijven

Meer weten? Stel hier je vraag