PLASTIC SOUP

In onze oceanen en zeeën drijft steeds meer plastic afval. Dit komt van afval wat we op straat weggooien, visnetten die achterblijven, maar ook door het wassen van synthetische kleding of door je tanden te poetsen. Al deze verschillende soorten plastic vormen samen in de zeeën en oceanen de plastic soep.

Onder de naam Cinema aan het Water gaan we aan de slag met dit onderwerp. Op een manier die leidt tot inzicht, maar vooral ook hoe kan ik voorkomen dat er plastic in de oceanen komt. Aan de slag!

PO: SUPERJUFFIE in de soep!

Kinderen zijn ware superhelden in het beschermen van dieren. Geïnspireerd door de film en het boek “Superjuffie in de soep” verzinnen de kinderen een oplossing voor de plastic soep. Hierbij mogen ze gebruik maken van superkrachten. Met een storyboard werken ze hun ideeën uit.

film en workshop: 135 minuten

VO: zwerfafval project

Middels een interactieve presentatie met veel beeld en korte filmpjes besteden we aandacht aan zwerfafval en de plasticvervuiling van onze wateren, maar kijken we ook vooral naar mogelijke oplossingen en initiatieven voor een circulaire economie. Na afloop bestaat de mogelijkheid een onderzoekje op te zetten voor een clean up in de buurt en een presentatie van de gevonden resultaten en de bedachte oplossingen.

 

Interesse in een van onze programma’s? Neem contact op via educatie@cinemaoostereiland.nl

 

Inschrijven

Meer weten? Stel hier je vraag