Missie en visie

Cinema Oostereiland en Cinema Enkhuizen hebben een unieke ligging aan het IJsselmeer, omringd door de plek waar stoere schippers al eeuwenlang het water en de wereldzeeën trotseren. Dagelijks worden medewerkers en bezoekers geconfronteerd met de schoonheid van het water; kabbelende golven, vergezichten en langsvarende zeilschepen. Aan de andere kant komen vervuiling en de stijgende zeespiegel ons netvlies binnen. Via berichten in de media, maar ook door de dagelijkse wandelingen langs de kustlijn. De noodzaak bewust met onze toekomst en die van het water om te gaan wordt steeds sterker gevoeld. De tijd is rijp om te kiezen voor de toekomst. Met het maken van de keuze voor duurzaamheid kiezen we als organisatie positie.

De focus van Cinema aan het Water ligt op de volgende thema’s:

  • Klimaatverandering: Wat zijn de gevolgen van de stijgende zeespiegel en het leven onder zeeniveau?
  • Plastic soep: Hoe komt plastic in onze oceanen terecht en wat is de impact van (zwerf)afval in onze wateren op mens en dier?
  • Zeilen: Van oudsher bevaren wij vanuit Nederland de wereldzeeën. Hoe deden wij dat vroeger, en hoe doen wij dat nu. Wat is de magie van het zeilen en de elementen water en wind?
  • Schoonheid en belang van de oceanen: water is de bron van ons bestaan. Welke wonderlijke wezens leven er in onze zeeën en hoe zijn mens en water met elkaar verbonden?

Inschrijven

Meer weten? Stel hier je vraag