ENKHUIZEN

Gemeente Enkhuizen heeft Cinema aan het Water gevraagd om 3 avonden te organiseren rondom hun duurzaamheidsthema’s: klimaatadaptatie, circulaire economie en energietransitie. De avonden waren bedoeld om kennis te maken met inspirerende voorlopers in Enkhuizen op het gebied van duurzaamheid en te ontdekken hoe beslissingen van een individu ook van invloed kunnen zijn op een duurzamere toekomst. Cinema aan het Water gaf in 2020 een podium aan Syngenta, Pipelife en de Enkhuizer Zeevaartschool. Drie keer een uitverkochte zaal met enthousiaste, betrokken en trotse Enkhuizers, een geslaagd drieluik met wellicht een vervolg in 2021!

 

ENKHUIZEN EN HET VOEDSELVRAAGSTUK

“Veilig, gezond en duurzaam voedsel willen we allemaal. Maar hoe kunnen we dit realiseren voor de snel groeiende wereldbevolking?”

Hidde Boersma, filmmaker

De documentaire WELL FED is een zoektocht naar de voor-en nadelen van genetische modificatie. Er is, met name in Europa, een sterke weerstand tegen het genetisch modificeren van landbouwgewassen. Waar komt die weerstand toch vandaan? En vooral: welke impact heeft de weerstand in het Westen, op mensen in armere landen, voor wie de aanwezigheid van voldoende voedsel niet zo’n zekerheid is als hier? In het programma van Cinema aan het Water gaan Peter van der Toorn (werknemer van Syngenta, plantveredelaar en duurzaamheid) en filmmakers Hidde Boersma en Karsten de Vreugd met het publiek in gesprek over de vraag of het moreel wel verdedigbaar is om tegen genetische modificatie te zijn.

Regie: Karsten de Vreugd – NL – 2017

Houd onze websites in de gaten voor actuele vertoningen van WELL FED.

PIPELIFE EN DE ENKHUIZER RIOOLBUIS

Mark van Loon, directeur van het Enkhuizer bedrijf Pipelife stelt zich de vraag: als iedereen meedoet, is het dan mogelijk om een rioolbuis te maken van het ingezamelde Enkhuizer afvalplastic? Maar ook, hoe lopen de afvalstromen van het Enkhuizer plastic eigenlijk en hoe verwerkt het bedrijf Vanwerven het? En wat is de rol van HVC? Uitgangspunt: Plastic is geen afval maar een grondstof!

Kees Jansen, stadsfilosoof, heeft nieuwe en vooruitstrevende ideeën hoe we duurzaamheid in de ontwikkeling van onze steden kunnen inpassen. Een inspirerend verhaal over de stad van de toekomst vanuit nieuwe denkkaders, circulair handelen en slimme technologie.

DE ENKHUIZER ZEEVAARTSCHOOL EN DE WEG NAAR EEN SCHONERE VRACHTVAART

Na de vertoning van SEABLIND, the price of shipping our stuff gaan de Enkhuizer Zeevaartschool en kapitein Jorne Langelaan op zoek naar duurzame alternatieven, waarbij vooral wind een inspirator is.

Inschrijven

Meer weten? Stel hier je vraag