FILM KIJKEN VO

Veel films uit ons reguliere aanbod zijn geschikt voor het VO. Bijvoorbeeld de boekverfilming DAS SCHWEIGENDE KLASSENZIMMER over een historische gebeurtenis van jonge mensen die een statement durven te maken.

Het is 1956. Twee Oost-Duitse scholieren zien schokkende beelden over de Hongaarse opstand. Uit solidariteit met de gevallen slachtoffers willen ze samen met hun klas een gebaar maken. Dat doen ze door in de les een minuut stilte te houden. Hun simpele actie veroorzaakt echter flink wat onrust, tot in de hoogste regionen van het land. Gebaseerd op de persoonlijke memoires van Dietrich Garstka – een van de scholieren die dit zelf meemaakten

Ook andere films en documentaires zijn ruim beschikbaar voor het onderwijs. Wil je weten of een film (al) beschikbaar is voor je leerlingen? Neem even contact op.

Het actuele filmaanbod is te vinden op www.cinemaoostereiland.nl

Film in de klas

‘Film in de klas’  is een selectie Nederlandse films voor het basis- en voortgezet onderwijs, aansluitend bij de belevingswereld van leerlingen. De films kunnen worden gebruikt om leerlingen bewust te leren kijken.

Scroll ook eens langs dit aanbod www.moviesthatmatter.nl / www.moviezone.nl

Inschrijven

Meer weten? Stel hier je vraag