FILM KIJKEN VO

Korte Film Poule

Met de compilaties van De Korte Film Poule bieden wij speciale schoolvoorstellingen aan met een uitgekiende selectie korte films. Bij de programma’s is lesmateriaal beschikbaar dat aansluit bij kern- en leerdoelen van onderwijs en onderwijsthema’s. De compilatieprogramma’s zijn tussen de 40 en 70 minuten lang. Leerlingen maken kennis met verschillende soorten beeldverhalen. Ze leren meer over film maken als het vertellen van een verhaal in beeld, en dat dit kan op veel verschillende manieren, afhankelijk  van de keuze van de makers. De selectie films bestaat uit oude en nieuwe verhalen, zowel animatie, documentaire als live-actionfilms zijn in het programma opgenomen.

De filmprogramma’s en het bijbehorende lesmateriaal sluiten aan bij onderwijsthema’s als tijd, reizen, pesten, vriendschap, afscheid en liefde. De programma’s kunnen worden ingezet bij verschillende vakgebieden (kunst en cultuur, maar ook geschiedenis, aardrijkskunde en maatschappijleer).

OP HET PUNTJE VAN JE STOEL

Een activerend programma met spannende shorts: leerlingen gaan op zoek naar wat een film nu echt spannend maakt. Is dat muziek? Het verhaal? Het camerawerk? Alle trucs die filmmakers in huis hebben om onze hartslag omhoog te krijgen, leggen we onder het vergrootglas.

 

Veel films uit ons reguliere aanbod zijn geschikt voor het VO. Bijvoorbeeld de boekverfilming DAS SCHWEIGENDE KLASSENZIMMER over een historische gebeurtenis van jonge mensen die een statement durven te maken.

Het is 1956. Twee Oost-Duitse scholieren zien schokkende beelden over de Hongaarse opstand. Uit solidariteit met de gevallen slachtoffers willen ze samen met hun klas een gebaar maken. Dat doen ze door in de les een minuut stilte te houden. Hun simpele actie veroorzaakt echter flink wat onrust, tot in de hoogste regionen van het land. Gebaseerd op de persoonlijke memoires van Dietrich Garstka – een van de scholieren die dit zelf meemaakten

Ook andere films en documentaires zijn ruim beschikbaar voor het onderwijs. Wil je weten of een film (al) beschikbaar is voor je leerlingen? Neem even contact op.

Het actuele filmaanbod is te vinden op www.cinemaoostereiland.nl

Film in de klas

‘Film in de klas’  is een selectie Nederlandse films voor het basis- en voortgezet onderwijs, aansluitend bij de belevingswereld van leerlingen. De films kunnen worden gebruikt om leerlingen bewust te leren kijken.

Scroll ook eens langs dit aanbod www.moviesthatmatter.nl / www.moviezone.nl

Inschrijven

Meer weten? Stel hier je vraag