BILLY

Regiedebuut van cabaretier Theo Maassen.

Buikspreker Gerard (Bruno vanden Broecke) vormt samen met zijn hondsbrutale pop Billy al twintig jaar een immens populair theaterduo. Achter de schermen botert het echter heel wat minder tussen Gerard en Billy. Billy heeft Gerard in die jaren niet alleen op toneel totaal overvleugeld, maar ook buiten het theater heeft hij het inmiddels geheel voor het zeggen: Billy bepaalt Gerards leven. Wanneer Gerard verliefd wordt op zijn zorgzame nieuwe buurvrouw, de verpleegkundige Merel, maar Billy op hetzelfde moment als een blok valt voor de supersexy voetbalvrouw Belinda, beseft Gerard dat het echt de hoogste tijd wordt dat hij zijn eigen leven weer in eigen hand neemt. Daar is Billy het echter totaal niet mee eens.

Bij de voorstelling van zaterdag 13 januari 16:00 is de regisseur Theo Maassen aanwezig voor een Q&A.

Films in deze categorie

THE PARTY

Zwarte komedie, vol scherpe dialogen en een sterrencast aan karakteracteurs.

Een net zo wrang als komisch portret van een groep vrienden die hun zekerheden in duigen zien vallen. Janet (Kristen Scott Thomas) heeft net een belangrijke functie gekregen in de Britse politiek. Dit is het kroonstuk van haar carrière en dat moet gevierd worden. Terwijl haar vrienden arriveren krijgt het feestje een dramatische wending als Bill (Timothy Spall), de man van Janet, een schokkende mededeling doet. Het blijkt niet zijn enige geheim te zijn. De gasten worden meegesleurd in een opeenstapeling van onthullingen en confrontaties. THE PARTY van de gevierde Britse regisseur Sally Potter (ORLANDO) werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Berlijn.

Films in deze categorie

THE DISASTER ARTIST

In deze hilarische en intrigerende film staat het tot stand komen van de slechtste film allertijden centraal: THE ROOM uit 2003. Dit wanstaltige drama van de excentrieke Tommy Wiseau werd in de loop der jaren alsnog een hit, maar dan als komedie in cultbioscopen. Reden voor Oscar genomineerd acteur en regisseur James Franco om zich te verdiepen in de making off en het fenomeen Wiseau. Het heerlijke THE DISASTER ARTIST is daarmee een aparte combinatie waarin tal van gerenommeerde acteurs te zien zijn als medewerkers van een vreselijke productie. THE DISASTER ARTIST was een van de grote publieksfavorieten op het filmfestival van Toronto.

Films in deze categorie

ELVIS & NIXON

Op 21 december 1970 stond The King of Rock ’n Roll onaangekondigd op de stoep van het Witte Huis om de machtigste man ter wereld te ontmoeten: president Richard Nixon. Met het zeer urgente verzoek een officiële undercoverpositie bij de FBI aangesteld te krijgen. Hij was toch zeker de aangewezen persoon om ze te helpen bij hun strijd tegen drugs?! Wat volgt is een hysterische race tegen de klok om de spontane bijeenkomst naar ieders wens te kunnen laten verlopen. Dit surreële moment in de Amerikaanse geschiedenis vond plaats toen beide namen nog niet synoniem stonden voor tragedie en corruptie in een tijd dat de Amerikanen zowel een King als President hadden. De legendarische ontmoeting van deze twee grootheden werd destijds vastgelegd en is nog altijd de meest opgevraagde foto van het Nationale Archief.

Films in deze categorie

ROCK’N ROLL

Showbizz komedie waarin Guillaume Canet op zoek gaat naar zijn innerlijke rockster.
Guillaume Canet, 43, lijkt alles te hebben wat je kunt wensen in het leven. Hij is een succesvol acteur en woont samen met de prachtige actrice Marion Cottilard. Op een dag confronteert zijn twintigjarige tegenspeelster hem op de filmset met zijn leeftijd en vertelt hem dat hij niet meer ‘Rock-’n-roll’ is. Guillaume realiseert zich dat het tijd is voor een radicale verandering om van zijn saaie imago af te komen. Hij neemt zijn uiterlijk drastisch onder handen. Dit leidt tot hilarische toestanden tussen Canet en zijn geliefde Marion Cottilard, in het echte leven ook zijn partner.

Films in deze categorie

HET VERLANGEN

Romantische komedie met Nederlandse sterrencast van regisseur Joram Lürsen.

Als de zeer aantrekkelijke schoenenverkoopster Brigitte (Chantal Janzen) met een beroerd manuscript bij uitgeverij Goudemondt aankomt, zien de broers Marc en Boudewijn direct mogelijkheden. De uitgeverij verkeert in zwaar weer waardoor een succes zeer welkom is. Ze bedenken een wisseltruc waarbij ze Brigitte van rol laten wisselen met Herman, de onooglijke en stotterende auteur van een literair meesterwerk. Met Herman – hoe goed zijn boek ook is – weten de broers dat ze bij de media niet hoeven aan te komen. De truc werkt; het boek wordt een megasucces en Brigitte ontpopt zich tot een ware mediaster. Maar wanneer haar stijgende roem Herman teveel wordt, start de strijd om erkenning.

Films in deze categorie

ABSOLUTELY FABULOUS: THE MOVIE

Edina en Patsy beschikken, toepasselijk voor hun debuut op het grote doek, nog steeds over de nodige glitter en glamour. Ze leven het luxe leven dat ze gewend zijn: winkelen, drinken en stappen in de meest trendy hot-spots van Londen. Maar als ze de schuld krijgen van een groot incident tijdens een überhip fashionfeestje worden ze het middelpunt van een mediaschandaal en worden ze meedogenloos achtervolgd door de paparazzi. Zonder een rooie cent vluchten ze naar de speeltuin voor de superrijken, de Franse Rivièra, en bedenken ze een plan om permanent te ‘ontsnappen’ en wederom het goede leven, te leven! De film brengt Jennifer Saunders en Joanna Lumley weer samen als het iconische duo Edina en Patsy. Ook de rest van de originele cast keert terug: Julia Sawalha als Saffy, Jane Horrocks als Bubble en June Whitfield als moeder. Het award-winnende team achter de camera bestaat uit Mandie Fletcher (Blackadder, Absolutely Fabulous, The Vicar of Dibley) die het script van Jennifer Saunders regisseert, producenten Jon Plowman (Absolutely Fabulous, The Vicar of Dibley) en Damian Jones (The Iron Lady, Belle Dad’s Army), met Steve Milne, Christian Eisenbeiss, Christine Langan, Nichola Martin, Jennifer Saunders, Dawn French en Maureen Vincent als uitvoerende producenten.

Films in deze categorie

KIKI, EL AMOR SE HACE

KIKI, EL AMOR SE HACE benadert seks en liefde met behulp van vijf verhalen. Het getrouwde stel Paco en Ana probeert weer passie te krijgen in hun seksuele relatie. Jose Luis probeert de affectie van zijn vrouw Paloma, die na een ongeluk in een rolstoel terecht is gekomen, te redden; Ma Candelaria en Antonio willen ouders worden. Álex wil vooral Natalia’s fantasieën waarmaken, terwijl zij begint te twijfelen of hij haar ooit ten huwelijk zal vragen. Sandra is een alleenstaande vrouw, zij staat midden in haar zoektocht naar ware liefde. Allen beminnen, vrezen en onderzoeken hun diverse seksuele voorkeuren en de verschillende kanten van seksualiteit, terwijl ze de weg naar geluk proberen te vinden. Een openhartige film over de liefde en alles wat daar bij komt kijken. De film was een groot succes in Spanje.

Films in deze categorie

HAIL, CAESAR!

De nieuwe komedie Hail, Caesar! is geschreven en geregisseerd door Oscarwinnaars Joel en Ethan Coen (No Country for Old Men, True Grit, Fargo). De sterrencast bestaat uit o.a. Josh Brolin, George Clooney, Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Channing Tatum, Scarlett Johansson, Jonah Hill en Frances McDormand. De film speelt zich af in de laatste jaren van het Gouden Tijdperk in Hollywood. Het verhaal beschrijft een dag van een ‘studio fixer’ die zich in allerlei bochten moet wringen om de problemen van de studio op te lossen.

Films in deze categorie

LE TOUT NOUVEAU TESTAMENT

God bestaat, hij woont in Brussel.

Jaco van Dormael, de regisseur van het zowel weemoedige als futuristische MR. NOBODY, pakt dit keer uit met een surreële komedie. In LE TOUT NOUVEAU TESTAMENT bestaat God echt; hij woont in Brussel samen met zijn vrouw en zijn tienjarige dochter Ea. Via zijn computer regelt (of eerder ontregelt) hij alles op aarde. Op een dag komt Ea in opstand tegen de hatelijke houding van haar vader. Ze hackt zijn computer en verspreidt de sterfdata van iedereen op aarde. Een actie die grote gevolgen heeft voor de mensheid. Voor God is er geen enkele andere optie meer dan zich te mengen onder de bevolking. Daar ontdekt hij wat voor lelijke wereld hij geschapen heeft.

 

Films in deze categorie

I, TONYA

Verenigde Staten
Komedie, drama, 119 minuten
Regie: Craig Gillespie
Met: Margot Robbie - Allison Janney - Sebastian Stan // meer info

THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI

Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk
Drama, komedie, 115 minuten
Regie: Martin McDonagh
Met: Frances McDormand - Woody Harrelson - Sam Rockwell // meer info