ELVIS & NIXON

Op 21 december 1970 stond The King of Rock ’n Roll onaangekondigd op de stoep van het Witte Huis om de machtigste man ter wereld te ontmoeten: president Richard Nixon. Met het zeer urgente verzoek een officiële undercoverpositie bij de FBI aangesteld te krijgen. Hij was toch zeker de aangewezen persoon om ze te helpen bij hun strijd tegen drugs?! Wat volgt is een hysterische race tegen de klok om de spontane bijeenkomst naar ieders wens te kunnen laten verlopen. Dit surreële moment in de Amerikaanse geschiedenis vond plaats toen beide namen nog niet synoniem stonden voor tragedie en corruptie in een tijd dat de Amerikanen zowel een King als President hadden. De legendarische ontmoeting van deze twee grootheden werd destijds vastgelegd en is nog altijd de meest opgevraagde foto van het Nationale Archief.

Films in deze categorie

ROCK’N ROLL

Showbizz komedie waarin Guillaume Canet op zoek gaat naar zijn innerlijke rockster.
Guillaume Canet, 43, lijkt alles te hebben wat je kunt wensen in het leven. Hij is een succesvol acteur en woont samen met de prachtige actrice Marion Cottilard. Op een dag confronteert zijn twintigjarige tegenspeelster hem op de filmset met zijn leeftijd en vertelt hem dat hij niet meer ‘Rock-’n-roll’ is. Guillaume realiseert zich dat het tijd is voor een radicale verandering om van zijn saaie imago af te komen. Hij neemt zijn uiterlijk drastisch onder handen. Dit leidt tot hilarische toestanden tussen Canet en zijn geliefde Marion Cottilard, in het echte leven ook zijn partner.

Films in deze categorie

HET VERLANGEN

Romantische komedie met Nederlandse sterrencast van regisseur Joram Lürsen.

Als de zeer aantrekkelijke schoenenverkoopster Brigitte (Chantal Janzen) met een beroerd manuscript bij uitgeverij Goudemondt aankomt, zien de broers Marc en Boudewijn direct mogelijkheden. De uitgeverij verkeert in zwaar weer waardoor een succes zeer welkom is. Ze bedenken een wisseltruc waarbij ze Brigitte van rol laten wisselen met Herman, de onooglijke en stotterende auteur van een literair meesterwerk. Met Herman – hoe goed zijn boek ook is – weten de broers dat ze bij de media niet hoeven aan te komen. De truc werkt; het boek wordt een megasucces en Brigitte ontpopt zich tot een ware mediaster. Maar wanneer haar stijgende roem Herman teveel wordt, start de strijd om erkenning.

Films in deze categorie

ABSOLUTELY FABULOUS: THE MOVIE

Edina en Patsy beschikken, toepasselijk voor hun debuut op het grote doek, nog steeds over de nodige glitter en glamour. Ze leven het luxe leven dat ze gewend zijn: winkelen, drinken en stappen in de meest trendy hot-spots van Londen. Maar als ze de schuld krijgen van een groot incident tijdens een überhip fashionfeestje worden ze het middelpunt van een mediaschandaal en worden ze meedogenloos achtervolgd door de paparazzi. Zonder een rooie cent vluchten ze naar de speeltuin voor de superrijken, de Franse Rivièra, en bedenken ze een plan om permanent te ‘ontsnappen’ en wederom het goede leven, te leven! De film brengt Jennifer Saunders en Joanna Lumley weer samen als het iconische duo Edina en Patsy. Ook de rest van de originele cast keert terug: Julia Sawalha als Saffy, Jane Horrocks als Bubble en June Whitfield als moeder. Het award-winnende team achter de camera bestaat uit Mandie Fletcher (Blackadder, Absolutely Fabulous, The Vicar of Dibley) die het script van Jennifer Saunders regisseert, producenten Jon Plowman (Absolutely Fabulous, The Vicar of Dibley) en Damian Jones (The Iron Lady, Belle Dad’s Army), met Steve Milne, Christian Eisenbeiss, Christine Langan, Nichola Martin, Jennifer Saunders, Dawn French en Maureen Vincent als uitvoerende producenten.

Films in deze categorie

KIKI, EL AMOR SE HACE

KIKI, EL AMOR SE HACE benadert seks en liefde met behulp van vijf verhalen. Het getrouwde stel Paco en Ana probeert weer passie te krijgen in hun seksuele relatie. Jose Luis probeert de affectie van zijn vrouw Paloma, die na een ongeluk in een rolstoel terecht is gekomen, te redden; Ma Candelaria en Antonio willen ouders worden. Álex wil vooral Natalia’s fantasieën waarmaken, terwijl zij begint te twijfelen of hij haar ooit ten huwelijk zal vragen. Sandra is een alleenstaande vrouw, zij staat midden in haar zoektocht naar ware liefde. Allen beminnen, vrezen en onderzoeken hun diverse seksuele voorkeuren en de verschillende kanten van seksualiteit, terwijl ze de weg naar geluk proberen te vinden. Een openhartige film over de liefde en alles wat daar bij komt kijken. De film was een groot succes in Spanje.

Films in deze categorie

HAIL, CAESAR!

De nieuwe komedie Hail, Caesar! is geschreven en geregisseerd door Oscarwinnaars Joel en Ethan Coen (No Country for Old Men, True Grit, Fargo). De sterrencast bestaat uit o.a. Josh Brolin, George Clooney, Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Channing Tatum, Scarlett Johansson, Jonah Hill en Frances McDormand. De film speelt zich af in de laatste jaren van het Gouden Tijdperk in Hollywood. Het verhaal beschrijft een dag van een ‘studio fixer’ die zich in allerlei bochten moet wringen om de problemen van de studio op te lossen.

Films in deze categorie

LE TOUT NOUVEAU TESTAMENT

God bestaat, hij woont in Brussel.

Jaco van Dormael, de regisseur van het zowel weemoedige als futuristische MR. NOBODY, pakt dit keer uit met een surreële komedie. In LE TOUT NOUVEAU TESTAMENT bestaat God echt; hij woont in Brussel samen met zijn vrouw en zijn tienjarige dochter Ea. Via zijn computer regelt (of eerder ontregelt) hij alles op aarde. Op een dag komt Ea in opstand tegen de hatelijke houding van haar vader. Ze hackt zijn computer en verspreidt de sterfdata van iedereen op aarde. Een actie die grote gevolgen heeft voor de mensheid. Voor God is er geen enkele andere optie meer dan zich te mengen onder de bevolking. Daar ontdekt hij wat voor lelijke wereld hij geschapen heeft.

 

Films in deze categorie

PARADISE TRIPS

De norse buschauffeur Mario (Gene Bervoets) heeft zijn hele carrière gepensioneerden naar het warme zuiden gebracht. Op de vooravond van zijn eigen pensioen moet hij tegen zijn zin een kleurrijke bende jongeren naar een festival in Kroatië brengen. Onderweg groeit het conflict tussen de conservatieve Mario en zijn alternatieve passagiers. Wat Mario’s laatste ritje moest worden verandert al snel in een fascinerende trip, die hem confronteert met zijn vooroordelen en met zijn verloren zoon (Jeroen Perceval). PARADISE TRIPS is het speelfilmdebuut van Raf Reyntjens, bekend van zijn werk voor artiest Stromae (o.a. muziekvideo Papaoutai), met een belangrijke bijrol voor de Nederlandse actrice Noortje Herlaar (o.a. MOEDER, IK WIL BIJ DE REVUE).

Films in deze categorie

RÉALITÉ

Absurde, surrealistische komedie van Quentin Dupieux en muziek van Philip Glass

Jason, een onverstoorbaar kalme cameraman, droomt ervan zijn eerste horrorfilm Waves te maken, waarin de hersens van mensen worden opgeblazen door tv-toestellen. De rijke producer Bob Marshal is bereid om zijn project te financieren. Op één voorwaarde: Jason krijgt 48 uur om de beste schreeuw uit de filmgeschiedenis te vinden. Dj Mr. Oizo heet u allen welkom in een wereld waarin everzwijnen VHS-banden opeten maar niet verteren, kookprogramma’s worden gepresenteerd door met eczeem overdekte mannen in muizenkostuums en aankomende regisseurs erachter komen dat de conceptuele trash-artfilms die ze willen maken allang voor lege zalen draaien.

Films in deze categorie

PAPA OU MAMAN

Florence en Vincent Leroy zijn het ideale echtpaar. Ze hebben fantastische banen, een schijnbaar perfect huwelijk en heerlijke kinderen. Nu willen ze ook van hun echtscheiding een succes maken. Maar als ze tegelijkertijd een droombaan in het buitenland krijgen aangeboden, wordt hun relatie van het ene op het andere moment een nachtmerrie. De handschoenen gaan uit, de exen verklaren elkaar de oorlog en doen er alles aan om vooral niet de voogdij over de kinderen te krijgen. De film was een grote bioscoophit in Frankrijk.

Films in deze categorie

TULIPANI

Nederland, Italië, Canada
Drama, komedie, 90 minuten
Regie: Mike van Diem
Met: Anneke Sluiters, Giancarlo Giannini, Donatella Finocchiaro, Gijs Naber // meer info

DAPHNE

Verenigd Koninkrijk
Komedie, drama, 90 minuten
Regie: Peter Mackie Burns
Met: Emily Beecham - Geraldine James // meer info

PRIDE

Verenigd Koninkrijk
Drama, komedie, 120 minuten
Regie: Matthew Warchus
Met: Bill Nighy - Imelda Staunton - Dominic West // meer info

ALL ABOUT E

Australië
Drama, komedie, lesbian, 96 minuten
Regie: Louise Whadly
Met: Brett Rogers - Julia Billington - Mandahla Rose // meer info

HAMPSTEAD

Verenigd Koninkrijk
Romantiek, komedie, 103 minuten
Regie: Joel Hopkins
Met: Brendan Gleeson, Diane Keaton, James Norton // meer info