BROERS

Alles durven riskeren om het maximale uit het leven te halen.
De broers Lukas en Alexander zijn haast tegenpolen van elkaar, maar hun intense band overheerst. De wat verlegen Lukas kijkt op tegen zijn oudere, levenslustige broer en volgt hem overal. Als Alexander plotseling naar Frankrijk vertrekt, besluit Lukas met hem mee te gaan. Op hun roadtrip richting het zuiden groeien ze steeds meer naar elkaar toe. Tijdens een stop in een Frans dorp worden de verschillen tussen de broers echter op een pijnlijke manier blootgelegd, en wordt het duidelijk dat Lukas zijn eigen weg zal moeten kiezen. Een bepalend moment en het begin van zijn zoektocht naar een eigen identiteit.

Films in deze categorie

THE PROMISE

Op ware gebeurtenissen gebaseerde film over liefde in oorlogstijd.
Tijdens de laatste dagen van het Ottomaanse Rijk ontwikkelt zich een driehoeksverhouding tussen de briljante medicijnenstudent Michael, de mooie Ana en haar vriend; de Amerikaanse journalist Chris. De wereld ligt aan hun voeten. Maar als de situatie in het land steeds grimmiger en gewelddadiger wordt zijn ze gedwongen te vluchten. In hun vlucht voor onrust en haat tussen de volkeren in hun land is liefde de enige houvast en vinden ze steun bij elkaar. Regisseur Terry George is bekend van HOTEL RWANDA en IN THE NAME OF THE FATHER.

Films in deze categorie

SAGE FEMME

Franse tragikomedie met Catherine Deneuve en Catherine Frot.
Claire is de eerlijkheid zelve. Als vroedvrouw heeft ze haar hele leven gewijd aan anderen. Haar voorspelbare leven wordt echter compleet overhoop gehaald door de plotselinge terugkeer van Béatrice Sobolevski. Béatrice is de voormalige maîtresse van Claire’s overleden vader en haar absolute tegenpool; luid, kleurrijk en egocentrisch. Claire vraagt zich dan ook af waarom Béatrice, na jaren van afwezigheid, plotseling om hulp vraagt. SAGE FEMME blinkt uit door de chemie tussen beide hoofdrolspelers en het contrast tussen de personages. De regie is in handen van Martin Provost (SÉRAPHINE).

Films in deze categorie

THE BLEEDER

Het verhaal achter de bekende Rocky films met ongekende pieken en dalen.
THE BLEEDER vertelt het ware verhaal van Chuck Wepner (Liev Schreiber), de man die de inspiratie vormde voor de Rocky films waar Sylvester Stallone in schitterde. In het gewone leven was Wepner drankhandelaar maar hij werd beroemd nadat hij 15 rondes doorstond tegen bokskampioen Muhammed Ali. Zijn moeizame bokscarrière leverde hem 2 knock-outs, 8 gebroken neuzen en 313 hechtingen op. Maar zijn zwaarste gevechten waren zoals vaker buiten de ring. Een heftig leven vol drugs, drank en wilde vrouwen. Met naast Schreiber ook Naomi Watts, Elisabeth Moss en Ron Perlman.

Films in deze categorie

SAMI BLOOD

Scherp geobserveerd drama over de positie van Sami – de Lappen – in Zweden in de jaren ’30.

De leergierige tiener Elle-Marja komt uit een rendierherdersfamilie in Lapland. Ze droomt ervan te ontsnappen aan haar nomadenbestaan en te gaan studeren in Uppsala. Maar in het Zweden van de jaren dertig is discriminatie tegen haar volk, de Sami, aan de orde van de dag. Elle-Marja wordt beschimpt, mishandeld en onderworpen aan medische onderzoeken. Vastbesloten om ondanks alle tegenwerking haar dromen na te jagen, moet ze afstand doen van haar cultuur en de banden met haar familie doorbreken. Zelfverzekerd debuut van regisseur Kernell – zelf half Sami, half Zweeds.

Films in deze categorie

SONG TO SONG

In SONG TO SONG toont Terrence Malick (THE TREE OF LIFE, THE THIN RED LINE) een rock ‘n roll wereld van verleiding en verraad.

De jonge, ambitieuze en onzekere Faye (Rooney Mara) legt het aan met muziekproducent Cook (Michael Fassbender), in de hoop dat dat haar carrière ten goede zal komen. Als ze BV (Ryan Gosling) ontmoet, ontdekt ze wat de liefde kan zijn. Maar het lukt niet Cook los te laten. Op zijn beurt verleidt Cook een serveerster (Natalie Portman) die toegang krijgt tot en worstelt met zijn exorbitant rijke en losgeslagen wereld. De potentiële geliefden draaien om elkaar heen, maar worden vooral met zichzelf geconfronteerd.

Films in deze categorie

DJANGO

1943, het door Nazi-Duitsland bezette Parijs. De briljante, zorgeloze jazzgitarist Django Reinhardt is op het hoogtepunt van zijn roem en speelt in de grootste zalen van de stad. Ondertussen lijden zijn zigeuner-broeders door heel Europa onder de toenemende vervolging. Wanneer hij door de Nazi’s gedwongen wordt om op tournee naar Duitsland te gaan, ziet hij geen andere uitweg dan te vluchten. Reda Katab (LOIN DES HOMMES) speelt de hoofdrol in deze biografische film over de pionier van gitaarjazz. De muziekstukken zijn ingespeeld door de Nederlandse Gipsy jazzgroep The Rosenb181erg Trio.

Films in deze categorie

ASCENT

Een esthetische en hypnotiserende ervaring aan de hand van de heilige berg Fuji.

Geen berg is zo vaak gefotografeerd als de Japanse Mount Fuji. Ze wordt vereerd als een God, is zowel icoon als cliché. In de film ontvangt Mary een pakket met daarin brieven en foto’s van haar overleden partner Hiroshi. Daarin vertelt hij over zijn beklimming van Mount Fuji. Vierduizend unieke foto’s die in de afgelopen anderhalve eeuw van Mount Fuji zijn gemaakt vormen het uitgangspunt van het prachtige, meditatieve filmessay van de Indonesisch-Nederlandse kunstenaar Fiona Tan. De film is visueel overweldigend als de berg zelf en observeert de mens en haar streven, het boeddhistische levensgevoel en Japanse mythen en sprookjes.

Films in deze categorie

VOIR DU PAYS (THE STOPOVER)

Een onderbelicht onderwerp in de spotlight: vrouwen en oorlog.

De twee vriendinnen en soldaten Aurore en Marin keren samen met hun eenheid huiswaarts na een missie in Afghanistan. Ze maken een korte tussenstop voor een verblijf in een vijfsterrenhotel op Cyprus. Het leger verzorgt daar een aantal sessies groepstherapie. Het zorgt voor een vreemd contrast. Na maanden van discipline en afzien belanden ze luierend aan het zwembad tussen toeristen, een uitgestald en overvloedig buffet en onbeperkte cocktails. VOIR DU PAYS, geregisseerd door de zussen Coulin, werd op het filmfestival van Cannes bekroond. De hoofdrollen zijn weggelegd voor twee vooraanstaande jonge vrouwen van de nieuwe Franse cinema, Ariane Labed (BEFORE MIDNIGHT) en Soko (LA DANSEUSE).

Films in deze categorie

MONK

Warme, tragikomische film over een eigenzinnig gezin en sterke familiebanden.

Monk is een dertienjarige hypochondrische jongen, zijn zusje Joni een rebellerende puber, zijn moeder Maria een flamboyante Spaanse en zijn vader Fabian een kunstenaar die met zichzelf in de knoop zit. Als het gezin onverwacht moet afreizen naar Spanje om afscheid te nemen van de zieke broer van Maria, zet dit de onderlinge relaties op scherp. Een origineel en sprankelend debuut van Ties Schenk met Teun Stokkel (KNIELEN OP EEN BED VIOLEN, KIDNEP), Olivia Lonsdale (PRINS en de videoclip Drank & Drugs van Lil Kleine & Ronnie Flex), Belgische acteur Sam Louwyck (RUNDSKOP, BELGICA) en de Spaanse actrice Marina Gatell (LITTLE ASHES).

Films in deze categorie

THE SENSE OF AN ENDING

Verenigd Koninkrijk
drama, boekverfilming, 108 minuten
Regie: Ritesh Batra
Met: Charlotte Rampling - Emily Mortimer - Jim Broadbent // meer info

KING OF THE BELGIANS

België
komedie, drama, 90 minuten
Regie: Jessica Woodworth
Met: Peter van den Begin - Lucie Debay - Titus de Voogdt // meer info

DUBBELSPEL

Verenigde Staten
drama, boekverfilming, 130 minuten
Regie: Ernest R. Dickerson
Met: Colin Salmon - Alexander Karim - Melanie Liburd // meer info

HOWARDS END

Verenigd Koninkrijk
Drama, romantiek, 142 minuten
Regie: James Ivory
Met: Anthony Hopkins - Helena Bonham Carter - Emma Thompson // meer info

THE PROMISE

Verenigde Staten
Drama, 133 minuten
Regie: Terry George
Met: Charlotte Le Bon - Christian Bale - Oscar Isaac // meer info

SAGE FEMME

Frankrijk
Drama, 118 minuten
Regie: Martin Provost
Met: Catherine Deneuve - Catherine Frot // meer info

MY COUSIN RACHEL

Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk
Drama, thriller, 106 minuten
Regie: Roger Michell
Met: Sam Claflin - Rachel Weisz - Iain Glen // meer info

THE BLEEDER

Verenigde Staten
Drama, 98 minuten
Regie: Philippe Falardeau
Met: Liev Schreiber - Naomi Watts - Elisabeth Moss // meer info

BROERS

Nederland
Drama, 105 minuten
Regie: Bram Schouw
Met: Jonas Smulders - Niels Gomperts - Christa Theret // meer info

SAMI BLOOD

Zweden, Noorwegen, Denemarken
drama, 110 minuten
Regie: Amanda Kernell
Met: Hanna Alström - Anders Berg - Maj-Doris Rimpi // meer info

BRAM FISCHER

Nederland
drama, boekverfilming, 124 minuten
Regie: Jean van de Velde
Met: Peter Paul Muller - Antoinette Louw - Sello Motloung // meer info

ASCENT

Nederland, Japan
drama, 80 minuten
Regie: Fiona Tan
Met: Hiroki Hasegawa // meer info

20TH CENTURY WOMEN

Verenigde Staten
drama, 118 minuten
Regie: Mike Mills
Met: Annette Bening - Greta Gerwig - Elle Fanning // meer info

DJANGO

Frankrijk
drama, 115 minuten
Regie: Etienne Comar
Met: Reda Kateb - Cécile De France - Antoine Laurent // meer info