EXHIBITION ON SCREEN: CANALETTO & THE ART OF VENICE

Regie: Patricia Wheatley
Cast: -
Genre: Documentaire, lezing
Land: Verenigd Koninkrijk
Duur: 87 minuten
Kijkwijzer: alle leeftijden

De documentairereeks EXHIBITION ON SCREEN toont gerenommeerde musea en spraakmakende internationale tentoonstellingen.

We hebben voor u een mooie reeks samengesteld in samenwerking met kunsthistoricus Jeroen Damen, www.mandarte.nl. Iedere maand een film van een bijzondere kunstenaar of expositie op het grote doek. We vertonen de films zowel met als zonder inleiding van Jeroen Damen.

Op het programma:

Woensdag 11 april 20.00 uur – CANALETTO & THE ART OF VENICE met inleiding
Maandag 16 april 20.30 uur – CANALETTO & THE ART OF VENICE
Woensdag 9 mei 20.00 uur – GIRL WITH A PEARL EARRING met inleiding
Maandag 14 mei 20.30 uur – GIRL WITH A PEARL EARRING
Woensdag 13 juni 20.00 uur – CÉZANNE – PORTRAITS OF A LIFE met inleiding
Maandag 18 juni 20.00 uur – CÉZANNE – PORTRAITS OF A LIFE

CANALETTO & THE ART OF VENICE

AT THE QUEEN’S GALLERY, BUCKINGHAM PALACE
Canaletto en de Kunst van Venetië is een indrukwekkende reis naar het leven en de kunst van de beroemde schilder Giovanni Antonio Canal, beter bekend als Canaletto. Geen kunstenaar ving de essentie en de allure van Venetië beter.
De opmerkelijke groep van meer dan 200 schilderijen, tekeningen en afdrukken bieden ongeëvenaard inzicht in het kunstenaarschap van Canaletto en zijn tijdgenoten, en Venetië dat hij meesterlijk vast legde. De film biedt ook de kans om bij twee officiële koninklijke residenties – Buckingham Palace en Windsor Castle – binnen te stappen en meer te weten te komen over de kunstenaar en Joseph Smith, de man die Canaletto introduceerde naar Groot-Brittannië.
Geleid door de curatoren van The Royal Collection Trust en toonaangevende experts in de Venetiaanse geschiedenis, is de film niet alleen een geweldige manier om de tentoonstelling te zien, maar ook de mogelijkheid om dichter bij Canaletto en Venetië te komen dat hem heeft geïnspireerd.